IIHF otkazao sva svetska prvenstva planirana za januar

Pandemija virusa korona nastavlja da zadaje brojne probleme hokejaškom sportu. Zbog sve kompleksnije epidemiološke situacje, a na osnovu preporuke IIHF Covid-19 ekspertske grupe, Veće Svetske hokejaške federacije donelo je odluku da sva reprezentativna takmičenja koja su planirana da budu održana tokom januara 2022. godine budu i definitivno otkazana.

Reč je o čak 10 svetskih prvenstava, među kojima je i U20 planetarni šampionat Druge divizije B grupa koji je trebalo da se održi u Beogradu još u februaru 2021. godine, ali je takođe zbog pandemije virusa korona i svih rizika koje ona nosi moralo da bude odloženo. Danas je, nažalost, iz IIHF-a stigla i definitivna odluka da se prvenstvo ipak neće održati. Na tom šampionatu, osim naše selekcije trebalo je još da se takmiče i reprezentacije Holandije, Kine, Belgije, Hrvatske i Islanda.

Iz novonastale situacije na koju Savez hokeja na ledu Srbije nije mogao da utiče, pokušaće da izvuče maksimum pa će se reprezentativno okupljanje ipak obaviti i kontrolni treninzi naše selekcije do 20 godine će ipak biti održani.

Reprezentacija Srbije okuplja se 26. decembra i treniraže u Beogradu do 29. decembra, a onda je očekuje i dve prijateljske utakmice protiv selekcije Hrvatske koje su zakazane za 29. i 30. decembar.
Utakmice će se održati 29.12 sa početkom 15:45 i 30.12 sa početkom 10:45h.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.