Srbija ima predstavnika na Zimskim paraolimpijskim igrama

Srpski hokej na ledu dobio je veliko priznanje. Naša zemlja imaće svog predstavnika na Zimskim paraolimpijskim igrama, koje se od 4. do 13. marta 2022. godine održavaju u Pekingu. Na najvećoj svetskoj smotri zimskih sportova za osobe sa invaliditetom Srbiju će predstavljati hokejaški sudija Tibor Fazekaš.

 

Predsednik našeg sudijskog saveza ući će tako u istoriju kao prvi naš učesnik na Zimskim paraolimpijsikim igrama:

 

– S obzirom da to još nijednom našem sudiji nije pošlo za rukom, to je svakako velika stvar za mene – sa ponosom ističe Fazekaš i dodaje:

 

– Ovo je na neki način priznanje i sudijskoj organizaciji u Srbiji, jer ovo je timska igra i ne možeš sam da se istakneš ako nemaš dobre partnere koji sude sa tobom. Veoma sam srećan i mislim da će ovaj moj nastup na Paraolimpijskim igrama u Pekingu otvoriti vrata srpskim arbitrima za neka druga velika takmičenja. Mislim da sam svojim predanim radom dokazao da u Srbiji ima dorbih sudija. Nadam se da će u Pekingu sve protieći na najbolji mogući način, a ja ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim u pravom svetlu.

 

Tibor Fazekaš se već 20 godina bavi suđenjem. Dugo je igrao hokej, bio je čak i mladi reprezentativac Srbije, ali posle teške povrede kolena morao je da završi igračku karijeru. Ipak, ljubav prema hokeju bila je velika:

 

– Moj rođeni brat, Đorđe, je takođe hokejaški sudija. Odlučio sam da i ja krenem njegovim stopama – objašnjava Fazekaš.

 

U dosadašnjoj sudijskoj karijeri Fazekaš je sudio na čak 13 svetskih prvenstava, a od 2017. godine deli pravdu na utakmicama hokejaša sa invaliditetom. Imao je i tu čast da sudi i dva Svetska prvenstva za hokejaše sa invaliditetom Top divizije i to u Južnoj Koreji i Češkoj.

 

Na Paraolimpijskim igrama u Pekingu Fazekaš će suditi najmanje pet utakmica.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.