SHLS razočaran odnosom klubova ka ženskom hokeju u okviru „World Girls Ice Hockey Weekend“

Uprkos fenomenalnom vikendu koji je iza nas, tokom kojeg su hokejašice domaćih klubova učestvovale na “World Girls Ice Hockey Weekend” u Novom Sadu, Savez hokeja na ledu mora da izrazi razočaranje slabom komunikacijom između klubova i njihovih članova.

 

Iako se SHLS nadao većem odazivu hokejašica, on je nažalost izostao, čime se nastavlja loš trend klupskog hokeja kada je u pitanju saradnja sa samim savezom, a u cilju daljeg razvijanja ovog sporta u Srbiji.

 

Ovaj događaj je predstavljao priliku za hokejašice da se inspirišu, razmene iskustva i upoznaju se sa najnovijim trendovima u ženskom hokeju, ali je nažalost ostao ispod očekivanja.

 

Na “World Girls Ice Hockey Weekend” prisustvovalo je samo 18 devojčica, a to su predstavljale članice svega četiri kluba. Još poraznije je što su samo tri kluba poslala svoje trenere da prisustvuju ovom važnom događaju. Ovo jasno ukazuje na ozbiljan problem neodgovornosti i manjka posvećenosti nekih klubova prema razvoju ženskog hokeja u našoj zemlji.

 

Savez hokeja na ledu Srbije još jednom želi da istakne koliko je važno da svi klubovi shvate ozbiljnost naših napora u podizanju nivoa ovog sporta u Srbiji. Samo zajedničkim radom i angažovanjem svih članova hokejaške zajednice možemo postići cilj koji smo postavili pred sobom – unapređenje ženskog hokeja i pružanje šansi mlađim generacijama devojčica koje žele da se izraze kroz ovu prelepu igru.

 

Učesnici:

 

CZ/Red Team 1

HK Partizan/Marbo 5

HK Vojvodina 3

HK Spartak 8

NS Stars 0

 

Treneri:

HK Partizan 2

HK Vojvodina 1

HK Spartak 1

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.