Svetsko prvenstvo U20: Izveštaj sa utakmica

Svetsko prvenstvo IIB grupe za igrače do 20 godina je počelo u Beogradu, a naša reprezentacija je zabeležila dve pobede i poraz u dosadašnjem delu takmičenja.

 

Prvenstvo smo otvorili porazom od reprezentacije Rumunije u penal ruletu, nakon što je u regularnom delu utakmica završena 2:2.

Mladi “orlovi” su hrabro ušli u meč, postavljajući ton već u prvoj trećini, kada su stekli prednost od 2:0, zahvaljujući golovima Petra Simića sa igračem više (asistencije Stankovic S. i Dinic M.) i Minje Ivanovića (asistencija Mladenović K). Druge dve trećine je obeležio Antal Csongor, koji je postigao po gol i time odveo utakmicu u penale, gde je Rumunija imala više sreće i odnela prvu pobedu na prvenstvu.

“Bila je jako tvrda utakmica sa puno inteziteta i mislim da smo se jako dobro pokazali na samom otvaranju prvenstva. Međutim, ipak nam je nedostajalo malo sreće, ali i fokusa da bismo je priveli kraju na pravi način “ – kazao je Petar Simić.

“Smatram da smo taktički odlično odigrali ovu utakmicu. Momci su pokazali veliko požrtvovanje na ledu i odlično smo koristili naše prednosti i prepoznavali njihove slabosti. Ipak, ovo je bila prva utakmica prvenstva i možda je nedostatak pripremnih mečeva uticao na to da nismo baš do kraja uigrani. Međutim, jako sam zadovoljan pristupom igrača i okrećemo se dalje ostalim utakmicama u prvenstvu” – rekao je Marko Sretović – glavni trener reprezentacije.

Međutim, naša reprezentacija se ubrzo vratila na pobednički kolosek i zabeležila laganu pobedu protiv reprezentacije Belgije 4:0.

Ton igre je već u 16. minutu postavio Minja Ivanović sa golom, uz asistenciju Koste Mladenovića, dok je isti igrač i u drugoj trećini zatresao mrežu na asistenciju Popovića i Pečerića uz gol i Matija Dinić (asistencija Pečerić P. i Simić P.).

Tačku na utakmicu je stavio Petar Simić, koji je iskoristio igrača više i na asistencije Minje Ivanovića i Koste Mladenovića postigao finalni gol.

“Igrali smo jako dobro, ovo je možda najbolja naša utakmica do sada. Iskoristili smo naše prilike, stvarali šanse i na kraju zasluženo pobedili” – rekao je Kosta Mladenović.

Velika pobeda je zabeležena i protiv reprezentacije Islanda, gde je naša reprezentacija uz 5:0 ispratila goste iz ledene hale “PIonir”.

Slavko Vidović je otvorio goleadu u ledenoj hali “Pionir” u 8. minutu na asistenciju Petra Simića i Matije Dinića, dok je Minja Ivanović u 16.minutu iskoristio igrača više i na asistenciju Petra Pečerića povisio rezultat na 2:0.

U drugoj trećini je viđeno čak četiri gola, a prvi je mrežu zatresao Sava Stanković (asistencija P. Pečerić), da bi se gosti na kratko vratili u igru pogotkom Arnara Kristjanssona.

Zatim je viđen “blickrig” naših igrača, kada je u samo pola minuta Srbija postigla dva gola i time stavila tačku na utakmicu. Golove su postigli Andreja Popović (asistencija M. Ivanović) i Petar Simić (asistencija Dinić M. i Vidović S.).

U utakmici se posebno istakao i golman Filip Korenić, koji je odbranio čak 21 od 22 šuta, upućena ka njegovom golu!

Trener ekipe Srbije Marko Sretović, izuzetno je zadovoljan uzlaznom formom svoje ekipe.

“Meč smo otvorili uz malo veću nervozu u prvoj trećini, što je prouzrokovalo pravljenje nekih nekarakterističnih grešaka, jer su igrači izgledali malo uspavano. Međutim, napravili smo rezultat i dobro postavili defanzivnu zonu, pa čak i kada je bilo malo panike, uspeli smo da je iskontrolišemo. Drago mi je što nismo dozvoljavali previše šuteva iz slota, a raduju me i nastupi našeg golmana, koji je tokom celog prvenstva pokazao dobru formu. Sve u svemu, zaslužena pobeda našeg tima”. – rekao je naš selektor.

 

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.