SP U20: Počela druga faza priprema za Španiju

 

Posle prve prozivke početkom meseca i trening utakmice protiv Hrvatske u Delnicama (poraz 0:2), puleni selektora Nemanje Jankovića ponovo su se okupili u našoj najvećoj ledenoj hali na početku druge faze priprema koja će trajati do odlaska u Španiju 6. januara. Na drugom okupljanju u "Pioniru" su se pojavili i igrači koji nastupaju u inostranstvu, pre svega Mađarskoj i Sloveniji, dok su u petak nedostajali jedino hokejaši Maribora Viktor Kastel i golman Bojan Vasić.

Trening meč sa selekcijom Hrvatske u Delnicama pokazao je odličnu igru našeg tima, uprkos porazu koji je stigao kao posledica tehničkih grešaka, sasvim prirodnih s obzirom da je nacionalni tim pre toga imao samo jedan zajednički trening. U drugoj fazi ekipu očekuje žestok rad u ledenoj dvorani "Pionir", kako bi se adekvatno pripremila za Svetsko prvenstvo Divizije II, Grupa B, na kojem naši juniori brane bronzanu medalju osvojenu u januaru ove godine na svetskom šampionatu u Novom Sadu. Osim toga, srpske juniore očekuje promena u stručnom štabu, jer će u nastavku priprema zajedno sa Jankovićem raditi selektor omladinske (U18) reprezentacije Jovica Rus, budući da Nemanja Janković zbog novonastalih promena na klupi HK Beograd, odnosno preuzimanja trenerske palice od Kristera Dreberga, neće biti u mogućnosti da ekipu predvodi u Španiji, jer će u isto vreme srpski MOL ligaš voditi završne borbe za plasman u plej-of.

Na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B u Logronju naša reprezentacija sastaće se sa selekcijama Koreje, Belgije, Australije, Meksika i domaćina Španije. Igra se po ligaškom sistemu (svako sa svakim), a samo će pobednik izboriti plasman u viši rang, A grupu Divizije I, iz koje je prošlog vikenda na turniru u estonskom Talinu eliminisana upravo selekcija Hrvatske.

Foto: SHLS

Foto: SHLS

 

You might also like

Comments are closed.