Sjajno finale kruna „Kupa Subotice 2017“, Vojvodina posle penala bolja od domaćina Spartaka

 

Četiri kluba iz tri zemlje regiona nastupile su na izuzetno zanimljivom turniru u Subotici, na kojem su uz dve srpske ekipe učešće uzeli Metalurg iz Skoplja i sarajevski Vukovi, u čijem direktnom duelu poslednjeg dana je odlučen osvajač trećeg mesta, a bolji je bio makedonski predstavnik rezultatom 5:2.

Posle prva dva takmičarska dana domaći Spartak i Vojvodina zabeležili su po dva trijumfa nad gostima iz Makedonije i Bosne i Hercegovine, pa je njihov direktan duel odlučio pobednika turnira. Vrlo izjednačen turnir dobio je pravu završnicu, budući da je pobednik odlučen tek posle penal serije. Prethodno je novosadski prvoligaš imao prednost od 3:1 pred poslednjih pet minuta igre, da bi u samoj završnici domaćin uspeo da sa dva gola, od kojih drugi u veštačkom „pauer pleju“ (6 na 5) u poslednjem minutu utakmice, stigne do prilike da boljim izvođenjem kaznenih udaraca stigne do trofeja. Posle čak pet serija penala na kraju je pobedu odnela ekipa Vojvodine.

Turnir „Kup Subotice 2017“ treći je turnir koji je u prethodna tri vikenda održan u najsevernijem hokejaškom centru Srbije. Na Gradskom klizalištu u Subotici u protekle dve nedelje održani su turnir za najmlađe hokejaše (kategorije do osam i 10 godina) „Spartans 2017“ i 12. tradicionalni turnir veterana „Winter Classic 2017“. U preotekla tri vikenda Suboticom je prodefilovalo blizu 500 hokejaša na tri izuzetno posećena turnira, čime je i sa strane organizacije, i sa strane učesnika, kao i publike potvrđen veliki entuzijazam ovog hokejaškog centra za „najbržom kolektivnom igrom na svetu“, čime je još jednom potvrđena potreba da Gradsko klizalište konačno dobije krov i tako sezona hokeja i klizanja bude znatno produžena.

REZULTATI:

I dan (petak, 3. februar): Spartak – Vukovi 8:2 (2:1 3:1 3:0) Vojvodina – Metalurg 9:3 (4:0 2:1 3:2)II dan (subota, 4. februar):Vojvodina – Vukovi 5:1 (3:0 1:1 1:0)Spartak – Metalurg 4:3 (2:1 1:2 1:0)III dan (nedelja, 5. februar):Metalurg – Vukovi 5:2 (1:1 2:1 2:0) – meč za treće mestoSpartak – Vojvodina 3:4 pen. (0:1 1:1 2:1 0:1) – meč za prvo mesto

KONAČAN PLASMAN:

1. Vojvodina (Novi Sad) 2. Spartak (Subotica) 3. Metalurg (Skoplje, Makedonija) 4. Vukovi (Sarajevo, BiH)

 

 

You might also like

Comments are closed.