Svetsko prvenstvo: “Orlovi” otputovali u Rumuniju, ciljaju Prvu diviziju

 

Naši najbolji hokejaši su posle jednonedeljnih priprema u ledenoj dvorani “Pionir” autobusom otputovali u grad na obali Dunava u istočnoj Rumuniji. Izabranici Nemanje Jankovića pokušaće u konkurenciji Australije, Belgije, Islanda, Španije i selekcije domaćina domognu medalje koja im je izmakla prethodne godine u španskoj Haki, ali i probati da izbore i više od toga i domognu se Prve divizije, prvi put od 2010. godine.

Optimizam u redovima našeg tima temelji se na izuzetnoj sezoni koju je imao najveći deo našeg nacionalnog tima, odnosno hokejaši Beograda koji su ove sezone nastupali u regionalnoj MOL ligi i u njoj imali prilike da upoznaju praktično sve rivale najvećeg favorita za zlatnu medalju, domaćina Rumunije. Srpski “oklopnici” pokazali su u mečevima sa Čikseredom, Dunareom i Koronom Brašov da mogu da se nose sa najboljim rumunskim hokejašima, dok bi još jedan značajan plus trebalo da bude činjenica da sada već sasvim dobro poznaju klizalište u Galacu, na kojem su ove sezone dva puta gostovali Dunarei.

Reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Rumuniji predstavljaće 22 igrača, od kojih je 13 ove sezone nastupalo u MOL ligi za HK Beograd. “Orlovi” će imati podršku i tri igrača koja nastupaju u inostranstvu – Marka Sretovića (Vanersborgs, Švedska), Nikole Bibića (Stouni Krik Dženerals, Kanada) i Pavela Popravke (Altaj Barnaul, Rusija). Među putnicima na SP našli su se:

  • golmani – Arsenije Ranković, Milan Luković;
  • bekovi – Marko Brkušanin, Aleksa Luković, Uglješa Novaković, Robert Sabadoš, Pavle PodunavacNikola Bibić, Dominik Crnogorac, Boris Gabrić;
  • napadači – Marko Milovanović, Pavel Popravka, Dimitrije Filipović, Srđan Ristić, Nemanja Vučurević, Mirko Đumić, Petar Novaković, Marko Sretović, Pavle Ogrizović, Luka Vukićević, Andrej Cvik i Uroš Bjelogrlić.

 

Problem za našu reprezentaciju mogao bi da predstavlja izostanak pripremnih mečeva, usled kasnog završetka sezone u Prvenstvu Srbije, ali bez obzira na to, srpski hokejaši obećavali su borbu za medalju koju su osvajali dva puta u poslednje tri godine, na Svetskom prvenstvu u Beogradu 2014. i Rejkjaviku 2015 (oba puta bronze), a upravo na planetarnom šampionatu na Islandu naš nacionalni tim poslednji put se sastao sa reprezentacijom Rumunije (poraz “Orlova” 8:4), prvim favoritom za povratak u Diviziju I, u koju će se plasirati samo pobednik turnira, dok se u B grupu Divizije II seli najslabiji tim na šampionatu.

Srbija takmičenje počinje u ponedeljak od 12 časova po centralno evropskom vremenu utakmicom protiv selekcije Australije, povratnika u A grupu iz nižeg ranga, dok je već sutradan na programu meč koji u velikoj meri može odlučiti ishod celog šampionata, odnosno nagovestiti konačne domete našeg nacionalnog tima, u duelu sa domaćinom Rumunijom

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Galacu:

Ponedeljak, 3. april 2017.

12:00

Australija – SRBIJA

Utorak, 4. april 2017.

19:00

Rumunija – SRBIJA

Četvrtak, 6. april 2017.

12:00

Belgija – SRBIJA

Petak, 7. april 2017.

12:00

SRBIJA – Španija

Nedelja, 9. april 2017.

15:30

SRBIJA – Island

 

 

You might also like

Comments are closed.