HK Spartak

Hokej klub Spartak je hokejaški klub iz Subotice. Jedini je klub u domaćoj ligi koje svoje mečeve igra na otvorenom klizalištu, Stadionu malih sportova u Subotici, kapaciteta oko 1.000 mesta.

Hokej na ledu se u Subotici igrao još pre Drugog svetskog rata, tada se igralo na obližnjem Palićkom jezeru, u periodima kada je bilo zamrznuto zimi. HK Spartak osnovan je 1945, a prvu zvaničnu utakmicu je odigrao 1947. godine. Izgradnja veštačkog leda, u periodu od 1963. do 1969. pomogla je razvoj kluba i popularizaciju hokeja u ovom delu zemlje. Klub se takmičio u šampionatima SFR Jugoslavije, SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, a od 2009. nastupa u Prvenstvu Srbije.

Stadion malih sportova u Subotici izgrađen je 1963. godine, dok su reflektori i led postavljeni šest godina kasnije. Dugi niz godina očekivalo se pokrivanje stadiona kako bi utakmice mogle da se igraju bez obzira na vremenske prilike, ali taj projekat do danas nije izveden.

HK Spartak je posle raspada SFR Jugoslavije pet puta bio vicešampion države, a 2010. osvojio je Kup Srbije.

Poslednjih godina klub je u potpunosti posvećen radu sa mlađim kategorijama, a izuzetno je aktivan u razvoju ženskog hokeja u Srbiji.

Osnovan: 1945.
Boja dresa: Plavo-bela
Dvorana: Gradsko klizalište, Subotica
Kapacitet: 1000
Trener: Uroš Brestovac
Adresa: Park Rajhl Ferenca 12/a, 24000 Subotica
Mail: hkspartak@open.telekom.rs
Tel/fax: +381 (0)24 552 017
Web sajt: http://www.hkspartak.org.rs
You might also like

Comments are closed.