Sreća okrenula leđa juniorima Srbije

Pravi hokejaški spektakl priredile su selekcije Španije i Srbije u drugom kolu Svetskog juniorskog šampionata 2. divizije B grupe. Posle prave drame, boljim izvođenjem penala trijumfovali su Španci – 3:2. Na ovaj način "crvena furija" osvojila je dva veoma važna boda u borbi za prvo mesto i plasman u viši rang, dok je našim hokejašima pripao jedan poen.

A, sve je moglo biti i drugačije, jer su naši hokejaši do 20 godina odličnom igrom u terćoj trećini napravili preokret i golovima Pejčića i Vukićevića došli do vođstva 2:1. I kada se činilo da će srpski oklopnici zabeležiti trijumf, Garsija je golom u poslednjem minutu doneo izjednačenje kojim se otišlo u prodžetak. U dodatnoih pet minuta naša selekcija imala je igrača više, ali brojčanu prednost na ledu nije im donela željeni rezultat. U penal ruletu Španci su bili srećniji.

Mnogo uzbuđenja viđeno je i u prvih 20 minuta. Smenjivali su se opasni napadi sa jedne i druge strane, prisutna je bila velika borbenost i kada se činilo da će se na prvi odmor otići bez golova Španci su stigli do vođstva. Sančez je iskoristio grešku naše odbrane i zatresao mrežu.

Osokoljeni prednošću od 1:0 znatno agresivnije Španci su igrali u drugoj trećini. Imali su nekoliko izglednih šansi, odličnih prilika da dođu do ubedljivijeg vođstva, ali je naš sjajni golman Mitić u nekoliko navrata maestralno intervenisao i zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Ipak, u poslednju trećinu hokejaši Srbije ušli su mnogo odlučnije sa znatno više saoupozdanja, stigla je i preko potrebna podrška sa tribina i to je materijalizovano u 47. minutu. Strelac za izjednačenje bio je Pejčić. Naša selekcija je na pravi način iskoristila isključenje Pabla Martina i sa igračem više golom Vukićevića stigla do vođstva 2:1, koje nažalost nije uspela da sačuva u uzbudljivom finišu.

U ostalim utakmicama drugog kola Hrvatska je savladala Belgiju 4:2, dok je Turska bila bolja od Meksika 6:4. Prema rasporedu takičenja, u petak je na šampionatu slobodan dan, a mečevi trećeg kola na programu su u subotu. Protivnik naše selekcije je Belgija, a meč je na programu u 20 sati. Kao i na sve dosadašnje utakmice ulaz će biti besplatan.

Španija – Srbija 3:2 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0 – 1:0)

Strelci za Španiju: Sančez (20. minut), Garsija (40. minut)

Strelci za Srbiju: Pejčić (47. minut), Vukićević (58. minut)

Španija: Baldris, Araras, Rojo, Ohare, Donat, Tores, Garsija, P. Martin, Martinez, A. Martin, Sarmiento, Mejerson, Serda, Burgos, Mendizabal, Hil, P. Garsija, Sančez, Himenez, Rubio.

Srbija: Španjević, M. Marković, Vukićević, Đumić, Grković, Pejčić, Zotović, Subotić, Kaštel, Ćurčić, Stojsavljević, Ješić, Anđelković, Dragović, Vojinović, S. Marković, Vručinić, Janković, Tarakan, Filipović. 

You might also like

Comments are closed.