Zvezda za titulu, Voša za majstoricu

Drugi meč finalne serije plej-ofa između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u ponedeljak 12. marta u Novom Sadu sa početkom u 20 sati i 15 minuta. Posle pobede u prvoj utakmici sa 6:2 Zvezda se nalazi na korak od osvajanja titule šampiona koju beogradski crveno-beli čekaju punih 12 godina.

Kapiten Zvezdinih oklopnika Marko Brkušanin optimista je po pitanju narednog duela i samouvereno poručuje:

– U ovu utakmicu ulazimo kao favoriti i učinićemo sve da taj epitet i opravdamo na ledu. Želimo da ovu finalnu seriju privedemo kraju bez neke tenzije i neizvesnosti. Za to nam je potrebno da već na početku meča postignemo par brzih golova. Time bismo sigurno demolarisali protivnika i to bi trealo da bude ključ našeg uspeha – rekao je Brkušanin i potom dodao:

– Naša prednost je u znatnoj dužoj klupi. Imamo kvalitetnije tri, četiri postave, dok Vojvodina ima jednu, ali vrlo kvalitetnu postavu sa strancima i Babićem i oni su nam svakako najveća pretnja.

Brkušanin se potom osvrnuo i na prvi duel u finalnoj seriji plej-ofa:

– Rezultat bi mogao nekog da zavara. Pobedili smo 6:2, ali bilo je mnogo teže nego što je to semafor pokazivao. Pitanje pobednika rešeno je tek u poslednoj trećini kada smo postigli dva gola, sačuvali našu mrežu i tako stekli odlučujuću prednost. Zaista nije bilo lako, naprotiv, mnogo teže smo pobedili nego što smo to realno očekivali.

Na pitanje da li postoji pritisak pred možda i odlučujući meč, s obzirom da Zvezda 12 godina čeka titulu, Brkušanin kaže:

– Lično to ne osećam, a mislim da ni moji saigrači nemaju tu vrstu opterećenja. Ne opterećujemo se previše tom vrstom statistike. Osvajao sam titule ranije u karijeri, taj kompleks ne postoji tako da sa optimizmom očekujemo duel u Novom Sadu. Nadamo se dobroj utakmici i naravno našoj pobedi – zaključio je Brkušanin.

Hokejaši Vojvodine ove sezone nijednom nisu uspeli da savladaju Crvenu zvezdu, a po rečima kapitena Voše Miloša Babića to ne obeshrabruje Novosađane.

– Zvezdi svakako prepuštamo ulogu favorita, a mi ćemo se potruditi da pružimo maksimum – počinje priču Babić i osvrće se na prethodni meč sa crveno-belima:

– Mislim da rezultat nije oslikao realan odnos snaga na terenu. Zvezda jeste bila bolja, ali ne toliko ubedljivo. Veliki problem za nas je bila činjenica da smo dva dana pre te utakmice imali duel sa Triglavom u IHL-u, pa potom i naporan put pa nismo imali dovoljno svežine. Sada je situacija mnogo drugačija, imali smo više vremena za odmor i pripremu utakmice.

Na pitanje je šta je potrebno Vojvodini da savlada Zvezdu i finalnu sriju plej-ofa vrati u „Pionir“ Babić kaže:

– Morali bismo da pružimo realno više nego što u ovom trenutku objektivno možemo. Oni su kvalitetniji rival i zato taj nedostatak kvaliteta moramo da kompenzujemo velikom borbenošću. Ipak, moram da naglasim da i u našim redovima ima lucidnih igrača koji mogu da iznenade pa ćemo videti. Motiva nam svakako neće nedostajati, očekujem i podršku publike. Dugo vremena Vojvodina nije igrala ovako značajnu utakmicu pa očekujem interesantan duel – zaključio je Babić.

You might also like

Comments are closed.