Fred Peroun: Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema

 

 

 

Selektor repreznetacije Srbije do 18 godina Fred Peroun sa mnogo optimizma je govorio uoči početka Svetskog prvenstva Druge divizije B grupe koje se od 24. do 30. marta održava u Hrvatskoj.

Minulog vikenda naši hokejaši igrali su kontrolne utakmice u Mađarskoj, a Peroun je na raspolaganju imao 30 igrača: Anđelković Vasilija, Avramomović Aleksandra, Danji Aleksandra, Dragović Marka, Gajić Miloša, Golubović Momčila, Ivković Strahinju, Jovović Andreju, Krstić Dušana, Manojlović Mihajla, Marinković Vasilija, Marković Srđana, Masic Antonija, Mirkov Petra, Mitrovic Igora, Mladenović Marka, Pejčić Lazara, Pejović Nemanju, Popović Mateju, Racić Andriju, Ranković Mateju, Salom Davida, Subotić Srđana, Tharakan George, Tomašević Danila, Tomašević Davida, Vasić Bojana, Udović Strahinju, Vrućinić Veljka, Vuković Matiju.

U prvom meču, mladi "oklopnici" su pobedili Miškolc (ekipa do 20 godina) sa 4:2, dok su u drugoj proveri poraženi od istog rivala sa 1:2. Pred početak šampionata sledi i skraćivanje spiska za SP.

– Drugu utakmicu sam rešio da odigramo bez trojice glavnih igrača i šansu su dobili mlađi. Zadovoljan sam i srećan svime viđenim, i pored poraza – kaže Peroun.

Selektor hokejaških nada Srbije posebno hvali mlade asove.

– Momci su došli na okupljanje dobro pripremljeni. Mnogi od njih su stigli iz inostranstva i zaista su u top formi. Gledali smo mnogo video materijala kako bi što bolje dočekali start šampionata i verujem da će sve biti kako treba kada krenu utakmice. Vodimo mnogo računa o detaljima, jer kada dođu mečevi, upravo će te sitnice odlučivati o rezultat. Imamo sjajnu grupu momaka, odlično rade, atmosfera je sjajna i krasi ih prava energija.

Rivali našim hokejašima osim domaćina Hrvatske biće Španija, Holandija, Island i Kina.

– Ako budemo igrali našu igru, biće i dobrih rezultata. Prvi meč je protiv Hrvatske, dobro se poznajemo i znamo koliko je taj duel bitan. Ako momci izađu mirne glave na led, bez uzbuđenja, može da bude to sjajno veče za njih. Na U20 šampionatu smo ih pobedili posle mnogo vremena… Treba da odigramo u istom stilu, agresivno i pametno u odbrani.

Selektor Peroun je otkrio i da odlično poznaje Špance i njihove taktičke zamisli, dok je Kina malo misterija, ali sa igračima koji su godinama radili u SAD i Kanadi.

 

 

 

You might also like

Comments are closed.