Bronzana medalja Srbiji u Zagrebu

 

 

 

Srbija – Kina 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Strelci za Srbiju: Subotić (u 17. minutu), Pejčić (u 25. minutu), Savović (u 33. minutu), Tharakan (u 47. minutu)

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Marković, Stojsavljević, Dragović, Subotić, Vdović, Salom, Pejović, Vrućinić, Savović, Racić, Mladenović, Pejčić, Anđelković, Mirkov, Mašić, Mitrović, Marinković, Vuković, Tharakan, Manojlović.

KINA: Hu, Žang, Žao, Zong, Guo, Ksu, Song, Jan, Y. Vang, Hou, Li, J. Vang, Cui, Jin, Ženg, Sun, Ju, Fu, Li, Vang, Pan.

Reprezentacija Srbije do 18 godina sa osvojenom bronzanom medaljom se vraća iz Zagreba sa Svetskog prvenstva Druge divizije B grupa. Naša selekcija pobedom je okončala takmičenje, a u poslednjem kolu naši hokejaši ubedljivo su pobedili Kinu rezultatom 4:0 i sa osam osvojenih bodova zauzeli su treće mesto.

Opšti je utisak da je igrom reprezentacija Srbije zaslužila bolji plasman, ali jednostavno sreća nije bila naklonjena izabranicima selektora Freda Perouna koji  su jedan meč izgubili u produžetku, a jedan posle penala.

Što se tiče duela sa Kinezima, naša selekcija je dominirala tokom celog meča, a do vođstva je došla u 17 minutu golom Subotića. Pejčić je osam minuta kasnije povećao prednost na 2:0, da bi u 33. minutu Savović na pravi način iskoristio igrača više za vođstvo – 3:0. Ovim golom Savović je poneo epitet najboljeg strelca našeg tima na ovom turniru sa ukupno pet postignutih golova.

Tačku na sjajnu partiju naših momaka i ubedljivu pobedu protiv Kine stavio je George Tharakan golom u 47. minutu.

 

 

 

You might also like

Comments are closed.