Ubedljiv trijumf Srbije protiv Islanda

Island – Srbija 1:5 (0:3, 1:2, 0:0)

Strelac za Island: Orongan (u 35. minutu)

Strelci za Srbiju: Subotić (8. minutu), Anđelković (u 12. i 18. minutu), Savović (u 35. minutu), Mladenović (u 38. minutu).

ISLAND: Mojzižek, Johaneson, Arason, Jonason, Kristveirgarson, Orongan, Mak, Hafberg, Arason, Arnason, Stefanson, Gunarson, Helgason, Runarson, Magnuson, Grant, Kristjonson, Hanson, Agustson, Atlason, Soundruson, Robertson.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Marković, Stojsavljević, Dragović, Subotić, Vdović, Salom, Pejović, Vrućinić, Savović, Racić, Mladenović, Pejčić, Anđelković, Mirkov, Mašić, Mitrović, Marinković, Vuković, Tharakan, Manojlović.

Reprezentacija Srbije do 18 godina zabeležila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu Druge divizije B grupe koje se igra u Zagrebu. U četvrtom kolu naši hokejšai maestralnom igrom ubedljivo su savladali Island i tako i definitivno obezbedili opstanak.

Mrežu Islanđana u osmom minutu načeo je Subotić, da bi sa dva uzastopna pogotka Anđelković već u prvoj trećini najavio je konačan epilog. Prednost igrača više u 35 minutu iskoristio je Savović pa je tako Srbija povela sa 4:0. Orangan je u istom minutu postigao počasni gol za Islanđane, dok je konačan rezultat postavio Mladenović u 38. minutu.

Pred poslednje kolo šampionata, Srbija je na trećem mestu sa pet bodova. Španija je lider sa 11, Hrvatska je na drugom mestui ma osam bodova i utakmicu manje. Holandija je četvrta sa 4 boda, koliko ima i Kina i meč menja, a Island je na začelju sa smo jednim bodom.

U poslednjem kolu Srbija igra protiv Kine, a taj meč na programu je u petak sa početkom u 13 sati.

You might also like

Comments are closed.