Završen BIHU kamp u Novom Sadu

 

Novosadska ledena dvorana „SPENS“ je u periodu od 18. do 22. marta bila domaćin razvojnog kampa Balkanske unije hokeja na ledu (BIHU), koji je okupio oko 60 učesnika iz pet zemalja članica ove hokejaške organizacije iz regiona – Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Slovenije i domaćina Srbije.

Kamp je organizovao Savez hokeja na ledu Srbije uz svesrdnu pomoć Međunarodne hokejaške federacije kao glavnog pokrovitelja ideje osnivanja BIHU-a i svih dosadašnjih njegovih akcija. Kamp je uključivao tri različite vrste programa: za igrače do 16 godina, trenere i sudije.

Mladi hokejaši koji su bili deo programa namenjenog igračima i golmanima bili su podeljeni u dve grupe ("plavu" i "belu") koje su imale po dva do tri odvojena treninga dnevno (što na ledu, što na suvom), vežbe demonstracije veština klizanja i baratanja pakom i štapom na hronometar (Skills Challenge), ali i zajedničke trening mečeve jedne grupe protiv druge.

Treba istaći da su najbolje rezultate pokazali mladi hokejaši iz Srbije koji su zauzeli prve dve pozicije u obe grupe u disciplini „skils čelendž“. Osim mladih hokejaša, organizovani su i programi namenjeni trenerima i sudijama sa kojima su vredno radili domaćini iz Novog Sada, a utisci svih učesnika programa su izuzetno pozitivni.

Pored domaćih trenera i sudija koji su kao instruktori pomagali rad kampa, učešće su uzeli i instruktori IIHF-a Deril Ison, spoljni saradnik Međunarodne hokejaške federacije za sportska pitanja i Toni Hol, trenerski instruktor IIHF-a.

BIHU (Balkan Ice Hockey Union) je projekat koji je pokrenut 2011. godine na inicijativu hokej saveza Srbije i Bosne i Hercegovine sa ciljem razvoja i napretka hokeja na ledu u zemljama jugoistočne Evrope. Projekat regionalne saradnje od samog začetka ima veliku podršku Međunarodne hokejaške federacije, a pored pomenutih pet država, zemlje članice BIHU-a su i Grčka, Hrvatska, Rumunija i Turska, koje ovog puta nisu bile u mogućnosti da učestvuju.

 

You might also like

Comments are closed.