Golman Luković na otvaranju Evropske nedelje akcije protiv rasizma

 

U celodnevnom performansu organizovanom na centralnom gradskom šetalištu povodom Evropske nedelje akcije borbe protiv rasizma i diskriminacije čiji je pokrovitelj Savet Evrope, prisutnima su se obratili Majkl Davenport, šef delegacije Evropske unije u Srbiji, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, kao i Branko Ružić, ministar bez portfelja u tehničkoj Vladi Srbije i Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu.

Reprezentativci Srbije u hokeju na ledu koji se pripremaju za Svetsko prvenstvo u Beogradu podržali su pomenutu akciju, a pred prisutnima u Knez Mihailovoj ulici, ispred nacionalnog tima Srbije, govorio je golman Milan Luković, navodeći podatak da je „po istraživanjima više od 30% mladih bilo direktno izloženo govoru mržnje u sajber prostoru i pozvao sve da se pridruže kampanji za borbu protiv govora mržnje i podrže ovu zajedničku borbu“.

Istraživanja govore da je čak 98% mladih ljudi koristi internet na dnevnom nivou, a svaka peta osoba nakon virtuelne komunikacije pristaje na sastanak u realnom svetu sa nepoznatom osobom.

Evropska nedelja akcije protiv rasizma i diskriminacije obeležava se od 21. do 28. marta pod pokroviteljstvom Saveta Evrope, a Akcija „Imam srce, ne mrzim!“ deo je Kampanje za borbu protiv govora mržnje koju zajednički vode Ministarstvo omladine i sporta i Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje.

Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu za seniore Divizije II, Grupa A održaće se od 9. do 15. aprila 2014. godine u Beogradu, na klizalištu ledene dvorane „Pionir“.

 

 

You might also like

Comments are closed.