Dejvid Urkuhart je novi selektor hokejaša Srbije

Hokejaška reprezentacija Srbije dobila je novog selektora. Reč je o Kanađaninu Dejvidu Urkuhartu, koji kao pomoćni trener poslednje četiri godine radi na Univerzitetu MekGil.

Urkuhart je rođen 1984. godine, a tokom igračke karijere igrao je u Američkoj hokejaškoj ligi za Hartford i Hamilton, a u hokejšakoj Ligi istočne obale branio je boje Šarlota i Vilinga. Tri godine proveo je i u Italiji gde je osvojio šampionsku titulu 2014. godine.

– Izrazio bih veliko zadovoljstvo kao i zahvalnost svima koju su pomogli da Dejvid Urkuhart postane selektor naše reprezentacije i predvodi naš nacionalni tim na predstojećem Svetskom prvenstvu u Holandiji. Najveće zasluge za to pripadaju sadašnjem selektoru reprezentacija U18, U20 Fredu Perounu kao i bivšem dugogodišnjem kapitenu reprezentacije Marku Kovačeviću koji je bio Dejvidov saigrač na Univerzitetu MekGil. Takođe, na Urkuhartovu odluku da prihvati naš poziv uticao je i Danijel Džejkob, Kanađanin sa srpskim državljanstvom, inače pomoćni trener reprezentacije Kanade do 18 godina i glavni trener tima u najjačoj juniorskoj ligi sveta – kaže Marko Milovanović predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:

– Upravni odbor ovakav potez smatra dugoročnim rešenjem, posebno iz aspekta razvoja hokeja u Srbiji. Sigurni smo da će Urkuhart svojim znanjem i energijom doprineti da se nivo igre na taktičkom planu poboljša – konstatovao je Milovanović.

Dejvid Urkuhart predvodiće naš nacionalni tim na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa kome će od 23. do 29. aprila domaćin biti Holandija. Rivali našoj reprezentaciji u borbi za plasman u A diviziju osim Holnđana biće još selekcije Australije, Islanda, Belgije i Kine.

Tokom pripremnog perioda naša reprezentacija odigraće dve prijateljske utakmice sa Hrvatskom 12. aprila u Beogradu i 17. aprila u Zagrebu.

You might also like

Comments are closed.