Srebrna medalja našim devojkama na turniru u Mađarskoj

Veliki uspeh za srpski ženski hokej! Posle prošlogodišnjeg petog mesta na Memorijalnom turniru "Meri Janka" u Mađarskoj, ove sezone je ekipa Girls Serbia, sastavljena iskljucivo od devojaka iz Subotice, Novog Sada i Beograda, odigrala na izvanrednom nivou i osvojila drugo mesto. Na putu do finala, naše devojke ostvarile su tri ubedljive pobede, da bi u poslednjoj utakmici turnira u neizvesnoj borbi platile danak "kraćoj klupi" i nedostatku mečeva u ovom formatu…

Favorizovani velikan iz Slovačke, ekipa Zvolen pobedila je rezultatom 3:1 (1:1, 1:0, 1:0). Hokejašice iz slovačke iskoristile su svoje šanse u situacijama kad su imale igrača više i Upravo na taj način su postigle sva tri pogotka u inače vrlo izjednačenom finalu, gde je bilo po nekoliko odlicnih šansi na obe strane.

Na kraju, naše devojke su zasluženo osvojile srebrnu medalju i pokazale da ženski hokej u Srbiji i te kako napreduje.

U prilog tome govore i pojedinačne nagrade koje su osvojile upravo naše hokejašice. Direktorat turnira prglasio je Valentinu Vrhoci za najbolju igračicu, dok je Milica Velcek ponela laskavu titulu najboljeg strelca. BRAVO DEVOJKE!

You might also like

Comments are closed.