Inlajn reprezentacija Srbije debitovala u međunarodnim okvirima

 

Prvi prijateljski „Turnir nacija“ u inlajn hokeju na kojem je pored Srbije i domaćina Hrvatske učestvovala i selekcija Slovenije, bio je i premijerni nastup našeg nacionalnog tima i prva akcija nacionalne selekcije koju je pod svojim okriljem realizovao Savez hokeja na ledu Srbije.

Iako je rezultat na trijagonalu u Sportskom centru „Kuna“ u Zagrebu bio u drugom planu, naša selekcija pružila je solidan otpor protivnicima. Protiv selekcije Slovenije zabeležen je minimalan poraz od 6:7, dok je domaća ekipa ipak bila prejak rival za naš nacionalni tim (5:15). Iako su naši protivnici na ovom turniru igrali prilično oslabljeni, mora se uzeti u obzir da poseduju znatno veće iskustvo u ovom sportu od naših reprezentativaca, budući da se inlajn hokej u Srbiji takmičarski igra tek nepune dve godine, pa je rezultat sasvim razumljiv.

Turnir u Zagrebu je prvi u nizu turnira koje će naša selekcija imati u narednom periodu, u okviru priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Reprezentaciju Srbije u Zagrebu su predstavljali Aleksandar Fat, Zoltan Vaštag (golmani), Vladimir Večić, Uroš Aleksić, Marko Brkušanin, Marko Crnoglavac, Tibor Fazekaš, Nikola Crnogorac, Dušan Milosavljević, Srđan Milošević , Luka Sibinović, Žolt Šandor, Srđan Dakić, Dimitrije Milićević i  trener-igrač Uroš Brestovac.

Inlajn hokej je timski sport sličan hokeju na ledu koji se igra na glatkoj suvoj podlozi, umesto klizaljki koriste se roleri, a igra se pakom nešto lakšim od onog za hokej na ledu kako bi se lakše kretao po podlozi, budući da nije dovoljno glatka kao ledena ploča. Teren na kome se igra je uglavnom nešto manji nego oni na klizalištima (mada se velika takmičenja obavezno igraju na terenima istih dimenzija kao klizališta za hokej), u ekipi uz golmana igra četiri igrača, a fizički kontakti su uglavnom zabranjeni.

O turniru u Zagrebu više možete pročitati i pogledati galeriju slika na Fejsbuk stranici Saveza hokeja na ledu Srbije na adresi: https://www.facebook.com/savez.hokeja.na.ledu.srbije

You might also like

Comments are closed.