Premijerni nastup reprezentacije Srbije u inlajn hokeju

 

Turnir u Hrvatskoj biće prvi zvanični nastup selekcije Srbije u ovom sportu i prva akcija nacionalne selekcije koju pod svojim okriljem realizuje Savez hokeja na ledu Srbije.

Prijateljski trijagonal turnir na kojem će pored naše reprezentacije Srbije i domaćina Hrvatske nastupiti i selekcija Slovenije, biće odlična prilika da naš nacionalni tim stekne vredno iskustvo odmeravanjem snaga sa ekipama znatno dužeg staža u ovom sportu, a biće i dobra priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo naredne godine.

Reprezentaciju Srbije koju će u Zagreb voditi trener Uroš Brestovac, predstavljaće 15 igrača: Aleksandar Fat, Zoltan Vaštag, Vladimir Večić, Uroš Aleksić, Marko Brkušanin, Marko Crnoglavac, Tibor Fazekaš, Nikola Crnogorac, Dušan Milosavljević, Srđan Milošević, Nemanja Nikolić, Luka Sibinović, Žolt Šandor, Srđan Dakić i Dimitrije Milićević.

Inlajn (inline) hokej je timski sport sličan hokeju na ledu koji se igra na glatkoj suvoj podlozi, umesto klizaljki koriste se roleri, a igra se pakom nešto lakšim od onog za hokej na ledu kako bi se lakše kretao po podlozi, budući da nije dovoljno glatka kao ledena ploča.

You might also like

Comments are closed.