Mlada reprezentacija putuje u Estoniju na SP

 

Posle dvonedeljnih priprema na klizalištu “Pingvin” na Novom Beogradu održavanih pod vođstvom selektora Igora Kosovića i pomoćnog trenera Borisa Danona, određen je spisak putnika za glavni grad Estonije Talin. Nekada naš proslavljeni reprezentativac a danas selektor najmlađe reprezentativne selekcije Igor Kosović na Svetsko prvenstvo vodi 20 igrača i dva golmana:

  • golmani – Petar Stepanović, Jug Mitić;
  • bekovi – Ivan Anić, Todor Kuveljić, Pavle Podunavac, Nikola Stojanović, Miloš Nikolić, Filip Pajević, Marko Tadić;
  • napadači – Uroš Bjelogrlić, Ivan Glavonjić, Lazar Leštarić, Petar Novaković, Siniša Pajić, Đorđije Terzić, Vojin Dragović, Mirko Đumić, Mirko Marković, Lav Mitić, Miloš Popović, Luka Vukićević i Lazar Novaković.

Mlada reprezentacija je tokom pripremnog perioda odigrala dve kontrolne utakmice protiv švedske ekipe GSK i zabeležila dva trijumfa (4:3 i 6:2), kao i jedan trening meč zatvorenog tipa sa seniorskom selekcijom Srbije, u kojima je prikazala zavidnu formu i dobru realizaciju.

Kao i pred svaku reprezentativnu akciju, reprezentacija Srbije nada se jednoj od medalja, a na osnovu prikazane igre može se reći da ni najviši plasman nije nedostižan. U nastojanju da se domogne Grupe A prve divizije, najveći protivnik našoj selekciji biće domaća selekcija koja je veliki favorit na papiru, a teški mečevi naš tim sigurno očekuje i u duelima sa Španijom i Belgijom.

Mladi reprezentativci Srbije u sredu su organizovano prisustvovali otvaranju Svetskog prvenstva za seniore i meču protiv selekcije Belgije u ledenoj hali „Pionir“, podržavši pritom akciju „Igraj hokej“, za pomoć deci bez roditeljskog staranja u Domu Dragutin Filipović „Jusa“.

Selekcija Srbije U18 je na prethodna dva Svetska prvenstva održana u našoj zemlji osvojila jednu srebrnu (Novi Sad, 2012) i jednu bronzanu medalju (Beograd, 2013).

Reprezentativci Srbije na put za Talin kreću 13. aprila u 6.15 časova letom preko Frankfurta.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

 

Reprezentacija Srbije koja je na SP u Beogradu 2013. godine osvojila bronzanu medalju

Foto: Miloš Rafailović

You might also like

Comments are closed.