Mlada reprezentacija otputovala u Španiju na SP

 

Posle skraćenih priprema na klizalištu “Pingvin” na Novom Beogradu nacionalni tim pod vođstvom selektora Igora Kosovića, otputovao je u ovaj mali grad na severu Španije u kojem će se u borbi za medalje takmičiti sa selekcijama Australije, Belgije, Islanda, Hrvatske i domaćina Španije.

Nekada naš proslavljeni reprezentativac a danas selektor mlađih reprezentativnih selekcija Igor Kosović na Svetsko prvenstvo je poveo 20 igrača i dva golmana:

  • golmani – Jug Mitić, Matija Ganić;
  • bekovi – Ivan Anić, Aleksandar Kolarić, Todor Kuveljić, Uglješa Novaković, Pavle Podunavac, Nikola Stojanović, Vuk Trajković;
  • napadači – Nikola Baračkov, Vojin Dragović, Ivan Glavonjić, Lazar Leštarić, Lav Mitić, Lazar Novaković, Petar Novaković, Siniša Pajić, Relja Radosavljević, Marko Tadić, Đorđije Terzić, Luka Vukićević i Andrej Cvik.

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu brani bronzanu medalju osvojenu u januaru ove godine na planetarnom šampionatu igranom upravo u Haki, koja će još jednom biti domaćin ovom takmičenju koje se zvanično vodi kao Svetsko prvenstvo U20 za 2015. godinu. Naša selekcija tri godine uzastopno osvajala je bronzanu medalju u ovom rangu takmičenja (Talin 2012, Beograd 2013. i Haka 2014), a svi se nadaju da bi na ovom prvenstvu mogla da napravi korak više i izbori se za sjajnije odličje.

Najveći protivnici na tom putu svakako će biti Hrvatska i domaća selekcija Španije, dve selekcije sa kojima se naš tim susreće u prve dve runde šampionata. Takmičenje počinje u subotu, kada se "orlići" sastaju sa nacionalnim timom Hrvatske, selekcijom koja se u našu grupu vratila eliminacijom iz više, grupe A, što je čini prvim favoritom za povratak u rang iznad. Taj meč igra se od 16,30 časova.

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

Raspored mečeva selekcije Srbije na SP 2015. u Haki:Subota, 13. decembar * 16.30h * SRBIJA – HrvatskaNedelja, 14. decembar * 20.00h * Španija – SRBIJAPonedeljak, 15. decembar * slobodan danUtorak, 16. decembar * 16.30h * SRBIJA – AustralijaSreda, 17. decembar * slobodan danČetvrtak, 18. decembar * 13.00h * Island – SRBIJAPetak, 19. decembar * 13.00h * SRBIJA – Belgija

 

""

Reprezentacija Srbije na treningu u ledenoj hali "Pabellon de Hielo de Jaca" uoči početka SP U20 u januaru 2014. godine 

Foto: SHLS/Arhiva

 

You might also like

Comments are closed.