SRBIJA U TRILER ZAVRŠNICI STIGLA DO BRONZE

 

Jedini gol na meču postigao je Nemanja Vučurević u samoj završnici meča, posle asistencije Dimitrija Filipovića samo dva minuta i 15 sekundi pre isteka regularnog dela. Prethodno u vrlo tvrdoj i prilično disciplinovanoj igri na obe strane nije viđen pogodak tokom punih 57 minuta, da bi već pomenuti Vučurević pogodio u završnici, za delirijum na tribinama i prvo odličje za srpski seniorski hokej od 2011. godine i bronzane medalje koju je naš tim osvojio upravo u Australiji!

Sve što je tokom poslednjeg dana prethodilo meču sa „kengurima“ išlo je na ruku našim hokejašima. Najpre je Estonija savladala Belgiju od koje je naš tim poražen na startu takmičenja, čime su Belgijanci ispali iz eventualnog kruga koji bi mogao da odlučuje o podeli medalja. Zatim je Island obezbedio srebrno odličje pobedom nad Izraelom i na taj način, bez obzira na ishod meča Australija – Srbija, poslao Izraelce u niži rang, a našim hokejašima omogućio da se, rasterećeni brige oko eventualnog ispadanja, bore za bronzu.

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojila je selekcija Estonije koja se posle godinu dana pauze vraća u Diviziju I svetskog hokeja.

Prema izboru Direktorata Svetskog prvenstva u Beogradu, za najboljeg golmana šampionata izabran je golman Srbije Arsenije Ranković. Za najboljeg defanzivca izabran je Islanđanin Ingvar Jonson, a najbolji napadač Estonac Robert Roba.

Kapiten reprezentacije Srbije Marko Kovačević najbolji je strelac šampionata sa sedam pogodaka. Jedan pogodak manje postigao je sjajni Roba koji je poneo zvanje najboljeg asistenta (8as) i poentera turnira (14p).

 

Tabela

 • Estonija         15
 • Island             9
 • SRBIJA           7
 • Australija        5
 • Belgija            5
 • Izrael              3
 •  

  {AG}wc/2014WMIIA/Game_15-AUS-SRB{/AG}

  Foto: Miloš Rafailović

  You might also like

  Comments are closed.