SP U18: Pobeda protiv Belgije vraća „orlove“ na pravi kolosek

 

Posle sjajne pobede nad favorizovanom domaćom selekcijom (4:3) i nesrećnog porazausled slabe realizacije u duelu sa Španijom (1:4), „orlovi“ će pokušati da se pobedom ponovo uključe u borbu za najviši plasman, što bi na osnovu prikazane igre u prva dva kola bio sasvim realan ishod.

Belgijanci su u dosadašnjem toku takmičenja zabeležili jedan trijumf i jedan poraz. U prvom kolu savladana je Kina posle izvođenja penala (4:3), dok ih je u drugom deklasirala domaća selekcija rezultatom 11:4. Belgijski tim definitivno nije na nivou igara sa ranijih takmičenja, pa je naša selekcija svakako favorit u ovom susretu, iako veliki oprez nije na odmet.

U meču koji će prethoditi pomenutom, sastaće se Španija i Kina (12h po centralnoevropskom vremenu), a taj meč mogao bi indirektno da odredi krajnje domete naše selekcije. Kinezi su u prva dva kola pokazali da više nisu „ekipa za potkusurivanje“, te sa četiri boda iz prve dve runde imaju čemu da se nadaju u susretu sa „crvenom furijom“. Ukoliko Španska selekcija u ovom susretu ne trijumfuje u regularnih 60 minuta, značajno će porasti šanse naše reprezentacije da se do kraja takmičenja domognu zlatne medalje.

U poslednjem meču dana od 19.30 časova Estonija je ogroman favorit protiv selekcije Islanda koja je u dosadašnjem toku takmičenja delovala kao ubedljivo najslabiji tim na šampionatu.

Najboljeplasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja, dok najslabiji tim odlazi u Diviziju III.

 

Tabela posle II kola:

 

1.

Španija

6

2.

Kina

4

3.

SRBIJA

3

4.

Estonija

3

5.

Belgija

2

6.

Island

0

 

  

You might also like

Comments are closed.