Kampanja "Tvoj igrač više"

 

Povoljne vremenske prilike podstiču sve bicikliste, vozače mopeda i motocikliste na veću mobilnost, a to znači i njihovo učestalije pojavljivanje u javnom saobraćaju. Najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači dvotočkaša su neprilagođena brzina, nepropisno izvođenje radnji na putu, nepropisno preticanje, obilaženje kolone vozila, nepoštovanje prvenstva prolaza i vožnja pod dejstvom alkohola. Pored navedenog, na tragične posledice ovih nezgoda u velikoj meri utiče i nenošenje zaštitne kacige ili nošenje kacige koja nije zakopčana.

“Reprezentativci Srbije u hokeju na ledu apeluju na veći oprez svih učesnika u saobraćaju, a posebno sada na početku letnje sezone. Jedino poštovanje propisa i drugih učesnika u saobraćaju učiniće nas bezbednijim, što će sasvim sigurno spasiti brojne ljudske živote. Apelujemo i na roditelje da dodatno obrate pažnju na način na koji njihova deca upravljaju ovim vozilima, posebno motociklima i mopedima”, izjavio je Marko Brkušanin koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na SP Divizije 1 u Beogradu.

Saobraćajne nezgode sa biciklima, mopedima i motociklima u 2013. godini odnele su 115 života vozača i putnika na ovim vozilima. U istom periodu, teže ili lakše je povređeno preko 3.200 ljudi koji su se prevozili ovim sredstvima.

You might also like

Comments are closed.