Beostar predstavlja Srbiju u predstojećem Kontinental kupu

 

Novobeogradski klub će se u prvom kolu (Grupa A) kvalifikacija u bugarskoj prestonici sastati sa ekipama CG Pujčerde (Španija), Izmir BBSK (Turska) i domaćinom CSKA Sofija. Takmičenje se održava po ligaškom sistemu ("svako sa svakim"), a pobednik ove grupe plasiraće se u narednu rundu takmičenja (Grupa B), koja se od 17. do 19. oktobra održava u nemačkom Bremerhavenu.

Ekipa Beostara koja je sezonu 2013/14. završila kao drugoplasirani tim Prvenstva Srbije imaće priliku da se na turniru u komšijskoj Bugarskoj domogne naredne runde, a na tom putu glavni takmac trebalo bi da joj bude ekipa španskog vicešampiona Pujčerde iz katalonske provincije Đirona. Klub iz istoimenog gradića na samoj granici sa Francuskom trostruki je uzastopni viceprvak Španije i petostruki pobednik prvenstva države (poslednji put 2008. godine).

Turska ekipa iz grada Izmira velika je nepoznanica po pitanju kvaliteta. U pitanju je jedna od mlađih sekcija izmirskog sportskog društva (ustanovljena 2000. godine), koja iz godine u godinu napreduje. Pre dve sezone Izmir je bio vicešampion, da bi prethodne osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji.

Ljubitelji hokeja u Srbiji su CSKA iz Sofije imali priliku da vide prošle sezone u ledenoj hali "Pionir", kada je u istom takmičenju prvak Srbije Partizan slavio rezultatom 5:3. Domaćin predstojećeg turnira dvostruki je uzastopni prvak Bugarske, u svojoj klupskoj istoriji 16 puta osvajao je titulu bugarskog šampiona i 14 puta nacionalni kup.

You might also like

Comments are closed.