Beostar otputovao u Sofiju na Kontinental kup

 

Novobeogradski klub otputovao je u četvrtak za Sofiju, gde će kao vicešampion Srbije predstavljati našu zemlju na takmičenju na kojem će još nastupiti ekipe španske CG Pujčerde, turskog Izmir BBSK i domaćina CSKA iz Sofije. Takmičenje se održava po ligaškom sistemu ("svako sa svakim"), a pobednik ove grupe plasiraće se u narednu rundu takmičenja (Grupa B), koja se od 17. do 19. oktobra održava u nemačkom Bremerhavenu.

Iako nije glavni favorit za najviši plasman na ovom turniru, prvenstveno zbog kratkog pripremnog perioda, mladi sastav Beostara sastavljen mahom od juniorskih reprezentativaca Srbije pokušaće da se predstavi u što boljem svetlu i pokušati da „pomrsi račune“ glavnim pretendentima na prvo mesto, Pujčerdi i CSKA. u Tome će pokušati da im pomognu ovoletošnja pojačanja Nemanja Vučurević, seniorski reprezentativac Srbije, Čeh Kamil Kinkor i iskusni Ukrajinac Dmitri Gnitko, koji je u sezoni 2007/08. nastupao za beogradski Partizan.

Prvi meč na turniru Beostar igra u petak 26. septembra protiv Izmira (14.30 časova po centralnoevropskom vremenu). U istom terminu dan kasnije sastaje se sa Pujčerdom, dok će mu u poslednjem kolu u nedelju protivnik biti domaći CSKA (16.30 časova).

 

Detalj iz drugog trening meča između Beostara i Partizana

 

PRIPREMNI MEČEVI SA PARTIZANOM

Hokejaši Beostara su se za mečeve Kontinental kupa pripremali tek nešto više od nedelju dana, od momenta kada je počela sezona leda na klizalištu "Pingvin". Kako bi testirali trenutne mogućnosti uoči ovog važnog nastupa, odigrali su dve trening utakmice sa aktuelnim šampionom, ekipom Partizana, kojima je ovaj meč takođe bio od značaja u pripremama za predstojeću sezonu.

Iako je rezultat bio u drugom planu, pomenimo da su u prvom meču, odigranom pre nekoliko dana, bili bolji "pingvini" sa Novog Beograda rezultatom 6:5, dok su u utakmici u sredu uveče, prema dogovoru igranoj u dva "poluvremena" od po 20 minuta, bolji bili crno-beli sa 3:2.

 

You might also like

Comments are closed.