KK: Ubedljiv trijumf Beostara u prvom kolu

 

Novobeogradski klub zabeležio je ubedljiv trijumf protiv turskog prvaka koji se pokazao kao nedorastao protivnik našem vicešampionu. Predvođeni ovoletošnjim pojačanjima iz Češke i Ukrajine, Kamilu Kinkoru i Dmitriju Gnitku, odnosno, srpskom reprezentativcu Nemanji Vučureviću, „pingvini“ su se brzo razigrali i već krajem prve trećine stekli nedostižnu prednost, da bi do kraja meča do vrha napunili mrežu turskog tima.

Kinkor je u trijumfu Beostara učestvovao sa čak šest pogodaka i četiri asistencije, dok je deset poena zabeležio i Vučurević koji je imao postigao tri gola, ali i „pripremio“ čak sedam golova svog tima. Gnitko je takođe tri puta bio strelac (4as), mladi Nikola Kerezović zabeležio je dva gola i čak pet asistencija, dok su se u strelce upisali i Ivan Glavonjić (3as), Filip Petrović, Aleksandar Kolarić, Nikola Lazarević (svi po 2 asistencije), Vuk Trajković (1as) i Petar Novaković.

Detalj iz meča prvog kola između Beostara i Izmira

Vrlo brzo bilo je jasno da Izmir nije tim koji bi trebalo da bude merilo snage na ovom turniru, a prvi pravi test mogućnosti mladog Beostarovog tima biće u meču koji se igra u subotu od 14.30 časova po centralnoevropskom vremenu, kada se vicešampion Srbije sastaje sa španskim predstavnikom Pujčerdom, koja je u derbi meču prvog kola, a „na papiru“ i celog turnira, poražena od domaćina turnira, bugarskog šampiona CSKA rezultatom 3:2 (1:0, 2:0, 0:2).

Ambiciozni Bugari u svom sastavu imaju samo devetoricu domaćih hokejaša, ali zato i osam slovačkih, četiri ruska i jednog švedskog internacionalca, što može da nagovesti najviše mogućnosti tima iz Sofije u ovom takmičenju. I španski tim je daleko od sastava za potcenjivanje, pošto ga na Kontinental kupu predstavljaju čak pet slovačkih hokejaša, kao i jedan Ukrajinac, pa Beostar neće imati nimalo lak zadatak u meču drugog kola.

Turnir se održava po ligaškom sistemu ("svako sa svakim"), a pobednik ove grupe plasiraće se u narednu rundu takmičenja (Grupa B), koja se od 17. do 19. oktobra održava u nemačkom Bremerhavenu.

REZULTATI PRVOG KOLA:

Beostar – Izmir BBSK 20:2 (7:2, 9:0, 4:0)

Pujčerda – CSKA 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

 

You might also like

Comments are closed.