PRVENSTVO SRBIJE 2014/15.

 

Posle sedmomesečne pauze, domaći šampionat u hokeju na ledu startovaće narednog vikenda utakmicama drugog kola sezone 2014/15. Iako je Kalendarom takmičenja usvojeno da nova sezona treba da počne u subotu, 11. oktobra, usled objektivnih okolnosti utakmice prvog kola biće odložene, a šampionat će startovati nedelju dana kasnije, mečevima druge runde u kojoj će se sastati: Vitez – Partizan i Beostar – Tisa Volan.

Mečevi prvog kola odloženi su prvenstveno usled nedovoljnog broja treninga koje su određeni klubovi imali, a zbog kasnog početka sezone leda. Kalendar takmičenja je pravljen kako bi se pružilo što više mogućih termina za odigravanje mečeva, što više produžila sezona i kako bi šampionat mogao da počne što ranije. Ipak, na početak sezone leda Savez hokeja na ledu Srbije nije mogao da utiče, iako je bilo najava da bi sezona leda mogla da počne i pre 1. oktobra.

U sezoni 2014/15. Prvenstva Srbije takmičiće se pet klubova: Partizan, Beostar, Vitez, Crvena zvezda i Tisa Volan, kao gostujući tim iz Mađarske. U odnosu na prethodnu sezonu, u šampionat se vraća Crvena zvezda, dok u konkurenciji neće biti ekipe Spartaka i NS Starsa, usled neispunjavanja obaveza iz prethodnog šampionata (vreme početka učešća u takmičenju, odigravanje mečeva na gostovanjima) usled čega je ugrožen njegov završetak, kao i nedostatka garancija da do istog neće doći i u novoj sezoni. U novom prvenstvu neće biti ni ekipe kandidata za juniorske selekcije naše zemlje koja se prethodne dve godine, poput Tise Volan, takmičila van konkurencije, pošto se projekat u vezi sa njenim učešćem u Prvenstvu Srbije pokazao kao nedovoljno opravdanim.

U narednim danima na sajtu SHLS-a biće otvorena nova sekcija namenjena sezoni 2014/15. na kojoj će biti postavljen i Kalendar takmičenja u novom Prvenstvu Srbije. Kalendarom je predviđen četvorokružni sistem takmičenja, odnosno, ukupno 20 kola tokom kojih će svaki od pet klubova četiri puta biti slobodan. Po završetku ligaškog dela takmičenja biće igran finalni meč plej-ofa u kojem će se za titulu šampiona Srbije sastati dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela. Finale plej-ofa igra se na dve pobede.

You might also like

Comments are closed.