Prvenstvo startovalo pobedom Beostara, u nedelju "večiti derbi"

 

Ekipa Beostara je na gostovanju u Segedinu opravdala ulogu favorita i slavila prvu pobedu u sezoni u duelu sa mađarskom ekipom koja će se ove sezone, drugi put za redom, takmičiti u šampionatu Srbije. "Pingvini" su dobre partije u prvoj rundi Kontinental kupa krajem septembra tako preneli i na start domaćeg šampionata i bez većih problema zabeležili prvi trijumf na startu prvenstva.

Beostar je poveo sredinom prve trećine golom Petra Novakovića, da bi nakon izjednačenja domaćina odgovorio brzim golovima Kinkora i Lazarevića, da bi Trajković doneo ubedljivih 4:1 na kraju prvog dela igre. Od tog momenta na ledu je bio samo jedan tim, a ubedljiv trijumf gostiju potvrdio je Dmitrij Gnitko u natavku. Iskusni Ukrajinac zabeležio je "het-trik" u drugom periodu i doneo Beostaru ogromnih 7:1. Ni dva vezana gola Davida Varge nisu mogla značajnije da utiču na rezultat, Beostar je u poslednjem periodu čuvao stečeno vođstvo i sa još dva gola sjajnog Gnitka i jednim Kamila Kinkora stigao do prvih bodova u novoj sezoni.

Meč Tisa Volan – Beostar prvobitno je trebalo da bude odigran prethodnog vikenda na novobeogradskom klizalištu "Pingvin", ali je meč odložen na molbu ekipe iz Segedina koja je zbog promene sponzora nešto kasnije počela sezonu. U dogovoru dve ekipe zamenjena su domaćinstva sa utakmicom sedmog kola u kojoj će se iste ekipe sastati na Novom Beogradu.

Ovom utakmicom i formalno je počelo Prvenstvo Srbije u sezoni 2014/15. čiji su mečevi prva dva kola morali da budu otkazani usled nedovoljnog broja treninga pojedinih klubova, odnosno, kasnog starta sezone leda. Prvenstvo Srbije nastavlja se već u nedelju, 26. oktobra utakmicom između Crvene zvezde i Partizana. Ovaj odloženi meč prvog kola igra se u ledenoj hali "Pionir" od 16.15 časova, a omogućen je i direktan prenos zahvaljujući sajtu sportuzivo.tv.

You might also like

Comments are closed.