Peti trijumf Beostara posle velike borbe sa Vitezom u "Pingvinu"

 

Utakmica šeste runde nacionalnog šampionata igrana u nedelju na Novom Beogradu, prikazala je ljubiteljima hokeja jednu od najboljih partija u sezoni, tokom većeg dela veoma neizvesnu, a pobedu je na kraju odneo formalni gost na ovom susretu, ekipa Beostara. Lider ovogodišnjeg šampionata, ekipa novobeogradskih "pingvina", do trijumfa je stigla zahvaljujući tri postignuta gola u samo dva minuta, početkom poslednjeg perioda igre, kada je Beostar stigao do velikih 5:2.

"Pingvine" su do pobede sa po dva pogotka vodili Dmitri Gnitko (uz dve asistencije) i mladi reprezentativac Petar Novaković, dok je jedan gol postigao Ivan Glavonjić. Na drugoj strani, najbolju partiju pokazali su Bogdan i Bojan Janković koji su jedan drugom asistirali kod oba pogotka, pa su meč završili sa po dva zabeležena poena.

U prvom delu igre viđena je veoma žustra borba. Bilo je dosta kazni na obe strane, ali pogodaka nije bilo. Tek početkom nastavka, u 22. minutu, Dmitri Gnitko je doneo prednost Beostaru. Ipak, "vitezovi" su sedam minuta kasnije izjednačili preko braće Janković, Bogdan je asistirao, a Bojan zatresao mrežu reprezentativnog čuvara mreže Arsenija Rankovića koji je na ovom meču još jednom branio izvanredno (41 dobrana), jednako kao i njegov kolega među stativama Viteza, Aleksandar Fat (37 odbranjenih udaraca).

Ipak, do kraja drugog perioda Beostar je još jednom uspeo da stigne do vođstva, preko Petra Novakovića. Odličnu partiju u ovom susretu, hokejaši Viteza još jednom su potvrdili posle nešto više od dva minuta  igre u trećem periodu, a ovog puta su u kombinovanju Bojana i Bogdana Jankovića uloge kod postizanja gola promenjene. Golom Bogdana Jankovića meč je potpuno otvoren, ali je u periodu od 46. do 48. minutu usledila serija Beostara u kojoj je glavnu ulogu imao ukrajinski internacionalac Dmitri Gnitko koji je što direktni, što indirektni krivac za tri gola koji su rešili meč. On je najpre dva puta u "pauer pleju" uposlio Glavonjića, odnosno, Petra Novakovića za gol, da bi se potom i sâm još jednom upisao u strelce rešivši dilemu oko pobednika. 

Petom pobedom u šampionatu Beostar je potvrdio čelnu poziciju na tabeli, sa sedam bodova više, ali i dva susreta više u odnosu na aktuelnog prvaka Partizan, dok je Vitez posle tri odigrana meča ostao na četvrtoj poziciji sa dva boda.

U prvom meču ovog vikenda Partizan je u subotu savladao na gostovanju Tisu Volan rezultatom 3:2.

Rezultati:Tisa Volan – Partizan 2:3 (1:2, 0:0, 1:1)Vitez – Beostar 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)

You might also like

Comments are closed.