Partizan siguran protiv Viteza

 

Aktuelni šampion Srbije pruža sve dominantnije partije kako se sezona bliži završetku drugog kruga. Crno-beli su zabeležili treći trijumf u nizu posle poraza od Beostara u četvrtom kolu (5:6 posle produžetka), a ovog puta snage za ozbiljniji otpor nisu imali beogradski "vitezovi". Partizan je ka golu protivnika uputio čak 53 udarca na gol, naspram samo 16 šuteva Viteza. Gosti su u poslednjih nekoliko međusobnih mečeva sa Partizanom pružili odličan otpor i najavili da bi u dogledno vreme mogli da iznenade prvaka države, ali u petak nije bilo ni nagoveštaja takvoj partiji.

Možda razlog tome leži i u činjenici da je Vitez u svom rosteru imao nepune tri postave, što je sigurno brzo dovelo do zamora u udarnim linijama tima, iako su gosti, uprkos podređenom položaju tokom većeg dela utakmice, poveli na meču golom Bojana Jankovića već nakon 26 sekundi igre. Ipak, Marko Brkušanin je pokazao da je u odličnoj formi, pa je sa dva vezana gola doneo Partizanu preokret. "Vitezovi" su još jednom uspeli da priprete golom Aleksandra Mitića u 29. minutu, ali tu je bio i kraj otpora četvrtoplasiranog tima na tabeli. Crno-beli su do poslednjeg petnaestominutnog odmora postigli još dva pogotka, preko Dimitrija Filipovića i kapitena Marka Milovanovića i poslednji period igre dočekali sa bezbednih 4:2.

U završnih dvadeset minuta Vitez je pokušao da uhvati priključak, ali je Partizan golom Nenada Rakovića u 45. minutu rešio pitanje pobednika, da bi trijumf do kraja meča dodatno uvećali Boban Čuković i Marko Brkušanin svojim trećim golom na meču.

 

You might also like

Comments are closed.