Partizan još jednom ubedljiv protiv Viteza

 

Šampion države ponovio je sličnu partiju kao pre desetak dana kada je u "Pioniru" takođe bio bolji od "vitezova" rezultatom 7:2. Domaćin je samo u prvom periodu meča uspeo da zada muke crno-belim "oklopnicima". Vitez je odigrao vrlo koncentrisano u prvih dvadeset minuta i uprkos inicijativi crno-belih uspeo da ih iznenadi i na prvi odmor ode sa vođstvom golovima Bojana Jankovića i Vladimira Ljutovca, kojima su sjajno odgovorili na rano vođstvo koje je Partizanu doneo mladi Nikola Novaković. Ipak, u nastavku je sve vrlo brzo sve prešlo na stranu aktuelnog prvaka. Partizan je odlično koristio "pauer plej" situacije i golovima Dimitrija Filipovića, Srđana Ristića i Marka Brkušanina došao do sigurnog vođstva uoči poslednjeg perioda.

U timu Viteza primetan je bio nedostatak fizike spreme i umora, prvenstveno zbog činjenice da je u ovom meču nastupio sa nepune tri postave (14 igrača i dva golmana), ali je uprkos tome u trećem periodu viđen isti broj udaraca na gol (11:11). Partizan je, ipak, svoje prilike mnogo bolje koristio i u poslednjem periodu stigao do ubedljivog trijumfa, furioznom serijom golova u poslednjih deset minuta meča, a strelci su bili Pavle Ogrizović, Vojin Dragović, Nenad Raković, Marko Milovanović i još jednom Marko Brkušanin, koji je sa ova dva gola stigao na drugo mesto liste strelaca u prvenstvu sa 14 pogodaka, odmah iza Kamila Kinkora iz Beostara koji ima 16.

Ovom pobedom crno-beli su izbili na prvo mesto na tabeli, prvi put u ovoj sezoni i sada imaju dva boda više i meč manje od Beostara. Sa druge strane, ekipa Viteza je petim porazom u šampionatu ostala na četvrtoj poziciji sa dva osvojena boda.

 

You might also like

Comments are closed.