Legende ruskog hokeja oduševile Beograđane

 

Najbolji ruski hokejaški veterani, legende ove igre, osvajači brojnih olimpijskih i svetskih odličja, demonstrirali su Beograđanima sve kvalitete koji su ih godinama krasili dok su nastupali na najvećim svetskim klizalištima, a danas je čast da ih vidi na delu imalo preko 1000 ljubitelja hokeja i pokazalo da ovaj sport može ponovo da se vrati makar blizu centra interesovanja sportske Srbije.

Svako ko je bio u prilici da prisustvuje meču između Legendi sovjetskog hokeja i Veterana Srbije imao je priliku da na delu vidi neke od najpoznatijih imena koja je ova igra dala sportu. Ekipa za koju su između ostalih nastupile takve hokejaške veličine poput Vječeslava Fetisova, Alekseja Kasatonova, Sergeja Babinova, čuvenog golmana Vladimira Miškina, a sa klupe ih vodila živa legenda Sergej Makarov, pružila je domaćoj publici sjajan hokej, čak osam golova u mreži srpskih veterana i pokazala izvanrednu formu u kojoj se ova ekipa nalazi i uprkos činjenici da je igrala sa gotovo trostruko manje igrača, slavila siguran trijumf od 8:3, iako je rezultat ovog meča bio u potpuno drugom planu.

{AG}/vesti/ostalo/Legende_hokeja/VS{/AG}

Foto: Vojislav Simić

Beogradska publika pokazala je da izuzetno ceni uspehe ovih hokejaša koji su u naš glavni grad došli povodom proslave 30-godišnjice osvajanja zlatne medalje Sovjetskog saveza na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine i svaki njihov dobar potez i pogodak propratila uz izvanredno navijanje, jače čak i od podrške domaćim igračima, čime je data svojevrsna potvrda činjenici da se u našoj zemlji neguje starst ka hokeju i da bi u budućnosti mogla da natera nove generacije da se bave "najbržom kolektivnom igrom na svetu".

Među zvanicama koje su prisustvovale meču bili su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, državni sekretar ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, kao i predstavnici "Gasproma".

– Velika je stvar što su olimpijski šampioni danas u Beogradu. Ovaj događaj nije promocija samo hokeja, već čitavog sporta. Presrećni smo i zadovoljni što negujemo prijateljske odnose sa Rusima, a verujem da će i naša ekipa gostovati kod njih. Ministartstvo podržava sve sportove, ali srpski hokej zavisi od njegovog rukovodstva. Mi samo pomažemo, ali se ne mešamo u njihove planove. Koliki bude napredak toliko ćemo i pomagati, a videli smo da su veoma ambiciozni i nadam se da će tako nastaviti – rekao je Peruničić, a preneo Tanjug.

Recimo i to da su golove za goste iz Rusije postigli Koževnikov tri, Velev dva, odnosno Fetisov, Dušečka i naš Bojan Milovanović koji je u ovom meču nastupao za ruski tim. Za ekipu srpskih veterana strelci su bili Pešić, Popesković i Popović.

{AG}/vesti/ostalo/Legende_hokeja{/AG}

 

You might also like

Comments are closed.