Norveški ambasador predao poklon opremu našem savezu

 

U prethodna četiri dana ovaj skandinavski klub bio je gost našeg saveza, u sklopu priprema reprezentacije Srbije za igrače do 18 godina koja se priprema za Svetsko prvenstvo u Novom Sadu (16-22. mart) i tom prilikom odigrao dva kontrolna meča sa našim nacionalnim timom, a sve je krunisno lepom ceremonijom primopredaje opreme koju su naši norveški prijatelji donirali srpskom hokeju, a koju će domaći klubovi podeliti između sebe i tako makar malo popraviti tešku situaciju koja je stalni problem srpskog hokeja. Opremu je predsedniku Saveza hokeja na ledu Srbije Aleksandru Milosavljeviću predao ambasador Norveške, g-din Kramsvag, u društvu Milana Baračkova, oca našeg juniorskog reprezentativca Nikole Baračkova koji nastupa za ovaj norveški klub i koji je glavni inicijator ovog retko viđenog gesta pomoći našim klubovima, kao i predstavnika Šecmoa.

Ceremoniji su prethodile prezentacije srpskog i norveškog hokeja koje su sada već ovekovčeni prijatelji pripremili jedni drugima, kako bi još bolje upoznali okolnosti u kojima se takmiče. Ne treba propustiti da se pomene da je Šecmo IK klub koji se takmiči u trećem stepenu norveškog takmičenja, da poput naših klubova nije klasičan klub sastavljen od profesionalnih, već uglavnom poluprofesionalnih igrača, što njihov gest čini još većim i značajnijim.

Nikola Baračkov, ambasador Norveške Nj.K.E. Nils Ragnar Kramsvag i Milan BaračkovFoto:SHLS

U subotu pre podne na klizalištu "Pingvin" održana je i svojevrsna hokejaška radionica u kojoj su norveški treneri radili sa mališanima iz domaćih klubova, koji su imali retku priliku da sarađuju i nauče nešto novo od stručnjaka iz jedne hokejaški dosta naprednije sredine, što će im biti od nemerljivog značaja u budućnosti.

Kada je reč od dve trening utakmice koje su dve ekipe odigrale u prethodna dva dana, treba reći da su Norvežani slavili oba trijumfa. Posle poraza nakon produžetka (2:3) u četvrtak u ledenoj dvorani "Pionir", gosti iz ove skandinavske zemlje bili su bolji i u meču igranom u subotu u Novom Sadu, rezultatom 7:2.

Svetsko prvenstvo za igrače uzrasta do 18 godina, Divizije II, Grupe B, održaće se od 16. do 22. marta u ledenoj dvorani "SPENS" u Novom Sadu.

 Foto: SHLS

 

You might also like

Comments are closed.