Počinje SP u Rejkjaviku: "Orlovi" kreću u odbranu bronze iz Beograda

 

"Orlovi" su u nedelju otputovali u daleki Rejkjavik gde će u konkurenciji Australije, Belgije, Rumunije, Španije i domaćina Islanda pokušati da odbrani bronzanu medalju osvojenu prošle godine na svetskom šampionatu održanom u Beogradu. Naš naionalni tim tada je u meču poslednjeg kola uspeo da stigne do minimalnog trijumfa nad Australijom (1:0) golom Nemanje Vučurevića u 58. minutu i u direktnom duelu za bronzu izbori pobedničko postolje, a na Islandu se svakako nada sličnom rezultatu.

"Naši reprezentativci su se za SP pripremali prethodne tri nedelje u ledenoj dvorani "Pionir" pod selektorskom palicom Nikole Bere i našeg dugogodišnjeg kapitena i najboljeg igrača naše selekcije na lanjskom šampionatu Marka Kovačevića, dok im je u radu pomagao i Aleksandar Anđelić. Posle nekoliko godina u kojima je bilo dosta kadrovskih problema, "orlovi" su radili gotovo u punom sastavu. Prisutan nije bio samo bek Nikola Bibić, koji je bio sprečen da se u ovoj akciji odazove pozivu. Ako se izuzme njegov izostanak, tim će posle dve godine biti jači za jednog od naših najboljih napadača Pavela Popravke, dok će u poređenju sa prvenstvom u Beogradu u timu biti i Marko Sretović i Marko Milovanović. Oko 30 kandidata konkurisalo je za nacionalni tim tokom tronedeljnog pripremnog perioda, od kojih su na prvenstvo otputovali:

  • golmani – Milan Luković, Arsenije Ranković;
  • bekovi – Marko Brkušanin, Boris Gabrić, Stefan Ilić, Dragan Komazec, Aleksa Luković, Uglješa Novaković i Robert Sabadoš;
  • napadači – Miloš Babić, Dimitrije Filipović, Nemanja Janković, Nikola Lazarević, Marko Milovanović, Petar Novaković, Pavle Ogrizović, Pavel Popravka, Nenad Raković, Srđan Ristić, Marko Sretović, Nemanja Vučurević i Andrej Cvik.

Razloga za optimizam ima s obzirom da svetsko prvenstvo stiže posle jedne od kvalitetnijih sezona na klupskom planu u poslednjih nekoliko godina, pa se mogu očekivati dobre igre i rezultat na nivou prošlogodišnjeg. Ipak, ono što ne ide na ruku našoj selekciji je nedostatak pripremnih mečeva, uprkos odličnom radu i atmosferi na pripremama, kao i činjenica da na Island stiže veče uoči početka takmičenja, letom preko Stokholma.

Naša selekcija takmičenje počinje u ponedeljak, 13. aprila utakmicom protiv prvog favorita turnira, selekcije Rumunije (u 18.30 časova po centralnoevropskom vremenu), dok dan kasnije igra protiv osvajača srebrne medalje sa prošlogodišnjeg šampionata, domaćina Islanda (22 časa).

Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim"). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija I, Grupa B), dok se najslabiji tim „seli" u grupu B druge Divizije.

{AG}/vesti/reprezentacija/2015_WM_IIA_Iceland/Pripreme{/AG}

Pripreme reprezentacije Srbije u ledenoj dvorani "Pionir"Foto: SHLS

 

Raspored mečeva reprezentacije Srbije na SP 2015. u Rejkjaviku:

Ponedeljak, 13. april * 18.30h * SRBIJA – RumunijaUtorak, 14. april * 22h * Island – SRBIJASreda, 15. april * slobodan danČetvrtak, 16. april * 18.30h * SRBIJA – AustralijaPetak, 17. april * 15h * Belgija – SRBIJASubota, 18. april * slobodan danNedelja, 19. april * 15h * SRBIJA – Španija

 

You might also like

Comments are closed.