Priznanje našim sudijama: Petorka na svetskim prvenstvima u 2015, Davidu Perduvu prva divizija

 

Glavni hokejaški događaj za ljubitelje hokeja u Srbiji ovog aprila će biti Svetsko prvenstvo za seniore na Islandu ka kojem će biti uprte sve oči domaće hokejaške javnosti od ponedeljka, 13. do nedelje, 19. aprila. Međutim, u isto vreme, u Holandiji će biti održan Svetski šampionat za seniore, Divizija I, Grupa B na kojem će se naći još jedan predstavnik srpskog hokeja, sudija David Perduv koji će na ovom takmičenju imati ulogu linijskog sudije. Budući da ovaj turnir pripada rangu koji se nalazi iznad trenutnog nivoa našeg reprezentativnog hokeja, delegiranje Perduva za ovako značajno takmičenje svakako predstavlja veliko priznanje za srpski hokej.

Osim Davida Perduva, čast da kao delioci pravde na ovosezonskim IIHF-ovim takmičenjima predstavljaju našu zemlju dobila su još četiri arbitra. Prvi koji je u tekućoj sezoni to činio bio je linijski sudija Ivan Nedeljković koji je još početkom decembra 2014. sudio na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina Divizije II, Grupe A održanom u Talinu. U estonskoj prestonici ove godine je boravio i Đorđe Fazekaš, koji je bio jedini glavni arbitar iz Srbije na turnirima pod okriljem IIHF-a i to SP istog ranga, ali za igrače do 18 godina koje je od 22. do 28. marta održano u ovoj baltičkoj zemlji.

Nedelju dana pre njega, IIHF-ov grb na jednom zvaničnom međunarodnom takmičenju nosili su i Uroš Aleksić i Tibor Fazekaš, koji su bili linijske sudije na Svetskom šampionatu uzrasta do 18 godina održanom u našem Novom Sadu, od 16. do 22. marta.

 

You might also like

Comments are closed.