Kongres IIHF: Srbiji organizacija SP U20, seniori i omladinci u Španiji

 

Ovo je jedna od odluka donetih na Godišnjem kongresu Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) koje se održava tokom završnice seniorskog Svetskog prvenstva Top divizije u Pragu. Srpskom hokeju još jednom je ukazano priznanje zbog odlične organizacije prethodnih takmičenja pod okriljem IIHF-a. Biće to šesti put u poslednjih pola decenije da će naša zemlja biti domaćin jednog planetarnog hokejaškog šampionata i drugi put u poslednje tri godine da će ugostiti selekcije uzrasta do 20 godina, odnosno od januara 2013. godine kada je domaćin bio Beograd. Još uvek nije tačno utvrđen datum odigravanja turnira, kao ni grad domaćin (Beograd ili Novi Sad), ali je poznato da će se šampionat održati u decembru ove ili januaru 2016. godine. Na tom SP pored selekcije Srbije učestvovaće i nacionalni timovi Rumunije, Španije, Australije, Belgije i Kine.

Takođe, na Kongresu IIHF-a odlučeno je da će naši seniori od 9. do 15. aprila gostovati u španskoj Haki na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe A, na kojem će pored naše i domaće reprezentacije učestvovati Holandija, Belgija, Island i Kina. podsetimo, ovaj španski gradić je u prethodne de godine dva puta bio domaćin SP U20 na kojem je učestvovala i naša nacionalna selekcija.

Seniorska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Rejkjaviku 2015. godineFoto: Elvar Freyr Pálsson

Naša treća selekcija, igrači uzrasta do 18 godina, takođe će putovati u Španiju, ali u grad Valdemoro koji se nalazi oko 30 kilometara južno od španske prestonice Madrida. Naši omladinci, selekcija sa najdužim kontinuitetom osvajanja medalja (od 2012. godine osvojila jednu srebrnu i tri bronzane medalje) učestvovaće na turniru koji Divizije II, Grupe B, od 26. marta do 1. aprila 2016. godine. Na njemu će pored domaćina i selekcije Srbije igrati i nacionalni timovi Estonije, Belgije, Kine i Islanda.

Na Kongresu Međunarodne hokejaške federacije utvrđeni su termini još 25 svetskih šampionata različitih kategorija. Više o tome možete pročitati na sajtu IIHF-a na adresi: http://www.iihfworlds2015.com/en/news/tournament-allocations.

Reprezentacija Srbije do 18 godina na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu 2015. godineFoto: SHLS

 

 

You might also like

Comments are closed.