U Koreji održan razvojni kamp "Hockey Together 2015" uz učešće 12 predstavnika Srbije

 

Pod pokroviteljstvom Korejskog Ministarstva kulture, sporta i turizma, Korejskog olimpijskog komiteta i Korejskog hokej saveza, a uz podršku Međunarodne hokejaške federacije (IIHF), preko 150 učesnika iz Indije, Malezije, Tajlanda, Turske, Ukrajine, Srbije i domaće Koreje razvijalo je svoje sposobnosti kroz nekolicinu različitih programa namenjenim igračima, trenerima, trenerima golmana, sudijama, tim menadžerima i ekonomima. Među njima se našlo čak 12 učesnika iz Srbije kojima će ova iskustva sigurno biti od nemerljivog značaja u daljem razvoju hokeja u našoj zemlji. Našu zemlju u Koreji su predstavljali:

  • hokejaši Filip Pajević, Sergej Ćurčić, Vuk Zotović, Vasilije Anđelković, Tamaš Tancoš i Srđan Marković,
  • sudije Davor Bogdan i Darko Popović,
  • trener Jovica Rus,
  • trener golmana Milan Luković,
  • tim menadžer Vojin Popov i
  • ekonom Vladimir Kovanović.

Foto: Facebook/2015HockeyTogether

Kamp "Hockey Together" osmišeljen je po uzoru na čuveni IIHF-ov kamp u finskom Vjerumakiju, a u realizaciji ovogodišnjeg programa, kao instruktori, između ostalih su pomogli Pek Či-Sun (Jim Paek), direktor hokeja u KIHA, selektor Koreje i dvostruki osvajač Stenli kupa (1991, 1992) i Jirži Fišer, nekadašnji hokejaš Detroit Red Vingsa sa kojima je, takođe, bio šampion NHL-a 2002. godine.

Ciljevi kampa, između ostalog, bili su negovanje i očuvanje želje za igrom i razvojem među mladim hokejašima od 14 do 18 godina, razvoj trenerskih sposobnosti koje će podstaći razvoj hokeja u državama učesnicama, ali i prenošenje stečenih znanja ostalim hokejaškim radnicima u zemljama iz kojih učesinici dolaze. Osim toga, učesnici su imali priliku da tokom slobodnog dana upoznaju i kulturne i istorijske znamenitosti Seula i Koreje.

Foto: Facebook/2015HockeyTogether

Više informacija i fotografija o kampu "Hockey Together 2015" možete videti na zvaničnoj Fejsbuk stranici kampa klikom OVDE.

 

You might also like

Comments are closed.