Prvenstvo Srbije: Novi početak Vojvodine u Segedinu, Red Tim čeka šampiona u nedelju

 

Posle nešto duže pauze zbog reprezentativnih obaveza, tokom kojih je naš nacionalni tim osvojio prvi kvalifikacioni turnir za odlazak na ZOI 2018, kao i nekoliko odloženih uvodnih mečeva, ovog vikenda nastavlja se domaće prvenstvo. Dve utakmice biće odigrane tokom vikenda, a oči novosadskih ljubitelja hokeja biće uprte ka Segedinu gde će Vojvodina gostovati Tisa Volanu u svom prvom meču u Prvenstvu Srbije posle trogodišnje pauze u takmičenju. Novi početak za Novosađane znači i da će "Srpska Atina" od ove sezone ponovo imati dva kluba u seniorskom šampionatu.

Novosadski klub gostuje mađarskom sastavu koji već treću godinu učestvuje u Prvenstvu Srbije kao gostujući tim. Tisa Volan neznatno je izmenila svoj sastav u odnosu na prethodnu sezonu, pa veliko interesovanje publike u Segedinu koje je u prethodnom periodu vladalo za nastupe ovog tima u našem šampionatu ne bi trebalo da bude manje ni u ovoj sezoni. Meč između Tise Volana i Vojvodine na programu je u subotu od 18 časova.

Dan kasnije u ledenoj dvorani "Pionir" u novoj sezoni takmičenje počinje i šampion Srbije Partizan. Desetostruki uzastopni osvajač titule u domaćem prvenstvu formalno gostuje Red Timu, novoj ekipi u ovogodišnjem šampionatu, koja se do ove sezone takmičila samo u mlađim kategorijama. "Crveni tim" u prvom meču u sezoni ubedljivo je poražen od Crvene zvezde rezultatom 13:0, dok u svom drugom nastupu dočekuje još jednog beogradskog velikana. Utakmica Red Tim – Partizan igra se u nedelju od 17.30 časova u ledenoj dvorani "Pionir".

 

You might also like

Comments are closed.