Održana Izborna skupština SHLS: Marko Milovanović novi predsednik

 

Skupština održana u ledenoj dvorani "Pionir" među ostalim odlukama donela je i doluku o novom predsedniku krovne organizacije iz oblasti hokeja na ledu u našoj zemlji. Umesto dosadašnjeg predsednika Saveza Aleksandra Milosavljevića, na ovu poziciju izabran je dosadašnji kapiten Partizana i reprezentacije Srbije Marko Milovanović. On je neposrednim izborom, većinom glasova (10:8) izabran u konkurenciji sa Goranom Đakovićem.

Milovanović je posle izbora na ovu odgovornu poziciju poručio da njegov izbor "predstavlja vraćanje hokeja hokejašima i da će to biti put koji će Savez slediti u budućnosti".

Podsetimo, Milovanović je višegodišnji kapiten HK Partizan za čiji seniroski tim je debitovao sa samo 16 godina. Sa crno-belima je osvojio deset titula nacionalnog šampiona i dve prvaka Slohokej lige. Kao kapiten predvodio je reprezentaciju Srbije do bronzane medalje na Svetskom prvenstvu ove godine u Rejkjaviku, dok je prošlog vikenda sa nacionalnim timom u španskom Valdemorou osvojio kvalifikacioni turnir za odlazak na Zimske olimpijske igre 2018. u Pjongčengu i izborio plasman u narednu rundu.

 

You might also like

Comments are closed.