Poraz Viteza u Segedinu, u ponedeljak protiv Partizana

 

Ekipa iz Segedina je tako stigla i do treće pobede u šampionatu Srbije, pa sa ukupno osam bodova sada drži prvo mesto na tabeli.

Strelci za “vitezove” bili su Bojan Janković (uz tri asistencije), Bogdan Janković, Marko Prokić i Dejan Tatić. U timu Tise Volana po dva gola postigli su Mate Ejed, Andraš Ambruš, Adam Ružaeđi, a po jedan Tamaš Odri, Atila Kiš i Erik Magoši.

“Vitezovi” su odigrali izjednačeno u prvom periodu u kojem su, nakon startnog vođstva domaćina u petom minutu, do prvog odmora ipak održali rezultatski priključak. Ipak, domaćin u nastavku koristi pad igre hokejaša novobeogradskog tima i u prvih devet minuta druge trećine postiže četiri pogotka čime praktično rešavaju pitanje pobednika (0:5). Gosti su tek tada zaigrali nešto bolje i zahvaljujući golovima Bogdana Jankovića i Prokića do drugog odmora smanjili na 2:6.

Ipak, na svaki gol našeg tima ekipa iz Segedina je odgovarala istom merom, pa je početkom poslednjeg perioda ponovo vratila prednost na pet pogodaka, da bi se zatim odlični Bojan Janković, koji je na ovom meču zabeležio tri asistencije, uspeo i da se upiše u strelce za smanjenje rezultata na 3:7. Međutim, iskusni domaćin do kraja ponovo dodaje gas i postiže još dva pogotka, a ubedljiv poraz Viteza uspeva samo da ublaži Tatić za 4:9.

Mađarski tim je u dva uvodna meča šampionata kod kuće savladao Beostar posle boljeg izvođenja penala (3:2), dok je prošlog vikenda slavio na gostovanju hokejašima Beograda rezultatom 7:3.

Vitez će priliku da popravi utisak iz uvodnog meča imati već u ponedeljak, mada će mu posao biti jednako težak budući da gostuje aktuelnom šampionu Partizanu. „Crno-beli“ su ove sezone odigrali samo jedan duel u kojem su pre dve nedelje savladali Beograd, tim kandidata za juniorske selekcije naše države rezultatom 11:4.

Meč između Partizana i Viteza igra se  u ponedeljak, 11. novembra od 21.15 časova u ledenoj hali „Pionir“, a obezbeđen je direktan prenos putem internet stranice sportuzivo.tv.

You might also like

Comments are closed.