Srpski juniori zajedno u Narodnom pozorištu

 

Mladi srpski hokejaši koji se u Beogradu pripremaju za Svetsko prvenstvo koje će se sredinom meseca održati u Novom Sadu, prisustvovali su ovog petka lepom kulturnom događaju u jednoj od naših najstarijih kulturnih institucija. Organizovano gledanje drame "Srpska trilogija" rađenoj po istoimenom romanu Stevana Jakovljevića predstavljalo je deo tematskog "tim bildinga" našeg nacionalnog tima, odnosno podizanja morala "orlića" pred Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina Divizije II, Grupa B, koje će se od 17. do 23. januara igrati u Novom Sadu. Time su mladi srpski hokejaši pokazali da sport i kultura idu zajedno i podsetili se dela srpske istorije, pred borbe koje i njih očekuju u narednom periodu.

Selektor Nemanja Janković i kandidati za srpski nacionalni tim su na Velikoj sceni Narodnog pozorišta imali priliku da vide samo jedan deo bogate srpske istorije iz perioda Velikog rata, tačnije proboja Solunskog fronta koji je vodio ka njegovom završetku. Drama prikazuje trenutke juriša srpskih vojnika željnih okončanja rata i povratka u domovinu i koja se završava čuvenom pesmom "Tamo daleko"

Na Svetskom šampionatu u Novom Sadu pored naše reprezentacije igraće i selekcije Rumunije, Španije, Australije, Belgije i Kine. Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim"). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija II, Grupa A), dok se najslabiji tim „seli" u Diviziju III.

Foto: SHLS

 Foto: SHLS

You might also like

Comments are closed.