Poznati protivnici Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u inlajnu

 

"Orlovi" će put do svetskog šampionata tražiti kroz evropske kvalifikacije u kojima će se devet nacionalnih timova boriti za jedno mesto na završnom turniru u Slovačkoj. Na takmičenju čiji datum i mesto odigravanja još uvek nisu poznati Srbija će učestvovati u Grupi B, zajedno sa selekcijama Letonije i Makedonije, a pobednik će u doigravanju za plasman na Svetsko prvenstvo igrati sa pobednicima preostale dve grupe čiji su prema IIHF-ovom rangu veliki favoriti Austrija i Belgija.

Trinaest učesnika Svetskog prvenstva unapred je poznato na osnovu plasmana sa prethodnog šampionata održanog prošle godine u finskom Tampereu: Kanada, Finska, Švedska, Slovačka, SAD, Češka, Nemačka, Hrvatska, Slovenija, Australija, Velika Britanija, Argentina i Mađarska. Preostala dva mesta na završnom turniru popuniće pobednik turnira zone Azija-Okeanija koji se krajem aprila održava na Novom Zelandu, na kojem će se uz domaću selekciju takmičiti Japan, Indija, Malezija i Singapur, dok je pobednik američko-afričke zone praktično već poznat, jer je Brazil jedina prijavljena selekcija za kvalifikacioni turnir, pa je i on obezbedio učešće na Svetskom prvenstvu u Slovačkoj naredne godine.

Naš nacionalni tim je u prvom krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Tampereu, igranom jula 2014. u Sofiji, osvojio drugo mesto u konkurenciji domaćina i pobednika turnira, nacionalnog tima Bugarske, zatim Izraela, i upravo selekcije Makedonije, s kojom će se i ovog puta sastati, a "orlovi" su tada ubedljivo slavili rezultatom 16:4. Neuporeivo jači rival svakako će biti selekcija Letonije koja je po rangu drugi tim od devet koliko će igrati evropske kvalifikacije, dok je naš nacionalni tim rangiran kao osmi.

Reprezentativci Srbije i Makedonije na kvalifikacionom turniru za SP 2015. igranom u Sofiji

 

 

You might also like

Comments are closed.