ZOI 2018: Srpski seniori počeli pripreme za drugi krug olimpijskih kvalifikacija u Kortini

 

Okupljanjem u našoj najvećoj ledenoj dvorani srpski seniori počeli su drugu ovosezonsku reprezentativnu akciju. Posle velikog uspeha postignutog u novembru u španskom Valdemorou, u kojem su u konkurenciji domaćina, Islanda i Kine osvojili prvo mesto, srpske "oklopnike" sada očekuje još veći izazov i borba sa selekcijama koje su po hokejaškom pedigreu ispred Srbije. Ipak, naši hokejaši pokušaće da se u italijanskoj Kortini pokažu u pravom svetlu i dostojno reprezentuju srpski reprezentativni hokej koji je ovu sezonu već počeo u odličnom ritmu, najpre pomenutim uspehom u madridskom predgrađu, a zatim i odličnim utiskom koji su ostavili srpski juniori na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu.

Na prvom okupljanju reprezentacije u "Pioniru" bilo je dvadesetak hokejaša koji će u narednih nedelju dana pokušati da se izbore za jednu od 22 karte za put u poznato evropsko skijalište. Nacionalni tim u ovoj reprezentativnoj akciji u ulozi selektora predvodi naš proslavljeni reprezentativac Marko Kovačević, kojem će tokom priprema i na kvalifikacionom turniru pomagati selektor naših bronzanih "orlića" Nemanja Janković i golman Milan Luković, koji će raditi sa našim čuvarima mreže, Arsenijem Rankovićem i Petrom Stepanovićem.

Detalj sa početka priprema reprezentacije za kvalifikacioni turnir za odlazak na ZOI 2018.Foto: SHLS

Srbija će u Kortini imati težak zadatak da se u pravom svetlu pokažu protiv selekcija koje su po IIHF-ovom rangu nemalo ispred naše. "Orlovi" su trenutno 30. reprezentacija sveta, Velika Britanija je 24, Holandija 25, a domaćin turnira Italija je daleko ispred sve tri selekcije na 18. mestu rang liste Međunarodne hokejaške federacije. Biće to prva prilika za naše hokejaše da se sastanu sa jednom selekcijom koja ima kvalitet za naviši rang svetskog hokeja (tzv. top diviziju), još od učešća Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za ZOI u Torinu 2006. godine. u kojima smo dve godine ranije gostovali Norveškoj u Stavangeru.

Podsetimo, "orlovi" su do te prilike došli pobedama nad Islandom (5:4), Kinom (5:1) i domaćinom Španijom (5:3) na turniru Grupe L igranom od 6. do 8. novembra u Valdemorou. Bio je to prvi put da je naša selekcija osvojila jedno međunarodno takmičenje još od najvećeg uspeha domaćeg reprezentativnog hokeja zabeleženog 2009. godine, odnosno plasmana u Diviziju I trijumfom na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu.

Detalj sa početka priprema reprezentacije za kvalifikacioni turnir za odlazak na ZOI 2018.Foto: SHLS

 

You might also like

Comments are closed.