Kvalifikacije za ZOI 2018: "Orlovi" stigli u Kortinu, borbe počinju u četvrtak duelom protiv domaćina

 

Posle velikog uspeha u prvoj rundi igranoj u novembru u španskom Valdemorou i plasmana u narednu rundu kvalifikacija, najbolji srpski hokejaši u četvrtak protiv domaće selekcije Italije (20.45 časova) počinju drugi krug borbe za olimpijski turnir. Osim domaće selekcije koja je izraziti favorit za trijumf na turniru na kojem će protivnici "orlova" biti i reprezentacije Velike Britanije i Holandije.

Srpski "oklopnici" su u dosta podmlađenom sastavu oputovali u čuveno skijalište Kortina dAmpeco, a među 22 igrača koji su se našli na spisku putnika našlo se i sedam bronzanih "orlića" sa Svetskog prvenstva u Novom Sadu održanom u januaru. Našu selekciju u ulozi v.d. selektora na ovom turniru predvodiće naš proslavljeni reprezentativac Marko Kovačević, dok će mu u radu pomagati selector juniorske reprezentacije Nemanja Janković. Kovačević je pred turnir u Italiji istakao da se naša selekcija ne zanosi idejom o pobedama i plasmanom u naredni krug, već da će takmičenje u Kortini iskoristiti za sticanje iskustva i pripremu za glavni reprezentativni događaj sezone – Svetsko prvenstvo u španskoj Haki u aprilu, na kojem će jedan od protivnika takođe biti selekcija Holandije.

– Nemamo luksuz da u Italiju idemo opušteni, jer nemamo mogućnost da se okupljamo na redovnom nivou, na svaka dva meseca kao neke druge reprezentacije. Svaku priliku moramo maksimalno da koristimo, a vidim da su momci zaista to tako i shvatili i da su maksimalno posvećeni radu na treninzima – rekao je Kovačević i dodao:- Realni smo, ne treba očekivati da mi možemo tamo da pobeđujemo. Oni će biti bolji od nas, ali oni će u svakoj situaciji, bez obzira na rezultat pokazivati disciplinu. Na to mi moramo da se ugledamo. Biće to veliko iskustvo za sve nas, ali zna se ko je tamo glavni protivnik protiv kojeg treba da vidimo kako stojimo. To je Holandija, jer ćemo s njom igrati i u Španiji.

Kovačević se pred put na ovaj turnir odlučio za sledeća 22 igrača:

  • golmani:  Arsenije Ranković, Petar Stepanović;
  • bekovi: Stefan Ilić, Marko Brkušanin, Dragan Komazec, Aleksa Luković, Uglješa Novaković, Robert Sabadoš, Pavle PodunavacIvan Anić;
  • napadači:  Marko Milovanović (kapiten), Pavel Popravka, Dimitrije Filipović, Nenad Raković, Srđan Ristić, Nemanja Vučurević, Andrej Cvik, Nikola Kerezović, Mirko Đumić, Petar Novaković, Ivan Glavonjić i Uroš Bjelogrlić.

Posle prvog meča sa selekcijom Italije sledi slobodan dan, a "orlovi" nadmetanje nastavljaju u subotu od 17 časova protiv Velike Britanije, dok turnir završavaju dan kasnije protiv Holandije, u isto vreme.

Podsetimo, Srbija je u novembru 2015. u prvom kvalifikacionom krugu za plasman na ZOI 2018. u Pjongčengu, na turniru igranom u Valdemorou osvojila prvo mesto u konkurenciji Islanda, Kine i domaćina Španije.

Uspešno odrađene pripreme: V.d. selektora Marko Kovačević sa reprezentativcima pred turnir u Kortini dAmpecoFoto: SHLS

 

You might also like

Comments are closed.