Naši hokejaši spremni za revanš za Hrvatskom

Seniorska reprezentacija Srbije vredno se priprema za Svetsko prvenstvo Druge divizije A grupa koje se od 23. do 29. aprila održava u Holandiji. Opšti je utisak da je dolazak novog selektora, Kanađanina Dejvida Urkuharta, doneo dosta pozitivnih promena, pa se sa optimizmom očekuje predstojeće takmičenje.

U prilog tome govori i činjenica da je selekcija Srbije posle dugo vremena u prijateljskom meču uspela da svalada reprezenatciju Hrvatske. Naši oklopnici su u hali Pionir posle preokreta trijumfovali sa 2:1 i tako podgrejali nadu za dobar rezultat na Šampionatu sveta u Tilburgu:

– Utisci iz došadašnjeg dela priprema su odlični – počinje priču reprezentativac Srbije Nemanja Vučurević i dodaje:

– Zadovoljstvo je još veće ako se zna da smo posle samo par dana zajedničkog rada uspeli da pobedimo Hrvatsku. Iznenađujuće smo dobro odigrali, pa iako nam rezultat nije bio u prvom planu uspeli da svaldamo vrlo kvalitetnog rivala. Najvažnije je da je ekipa za kratko vreme prihvatila nove sisteme u igri i u delo sprovela zamisli stručnog štaba – konstatovao je Vučurević.

Revanš meč sa Hrvatima zakazan je za 17. april u Zagrebu, a Vučurević je dublje analizirao prethodni duel:

– Došli su u punom sastavu, na papiru su bili jači, ali jedino merilo snage i kvaliteta je led. Pokazali smo veliku želju za pobedom i zavidnu borbenost i za to smo nagrađeni. Mislim da je ključ trijumfa bio u našoj dobroj taktici. Novi sistem igre koji smo postavili dao je rezultat i to nam je veliki podstrek za dalji tok priprema. Ta prva utakmica sa Hrvatskom nam je pokazala da ćemo bez svake sumnje na Svetskom prvenstvu moći ravnopravno da se nosimo sa svim rivalima.

O očekivanjima i ambicijama na Svetskom prvenstvu, gde će nam osim domaćina Holandije rivali biti još Belgija, Australija, Island i Kina, Vučurević kaže:

– Moram da naglasim da imamo dosta podmlađen sastav pa bi svaka medalja bila uspeh. Ipak, siguran sam da je svima želja da pokušamo da izborimo prvo mesto i plasman u u viši rang. Neće biti lako, domaćin Holandija će svakako biti najteža prepreka na tom putu, ali o tom potom. Najvažnije je da narednih nekoliko dana priprema iskoristimo na pravi način i start šampionata dočekamo potpuno spremni – zaključio je Vučurević.

You might also like

Comments are closed.