Srbija vodila 2:0 pa poražena u Zagrebu

Reprezentacija Srbije poražena je u drugoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje se od 23. do 29. aprila održava u Holandiji. Posle pobede nad selekcijom Hrvatske u Beogradu (2:1), naši hokejaši izgubili su u revanš meču u Zagrebu sa 5:3.

Naša reprezentacija sjajno je počela meč i golovima Petra Novakovića i Andreja Zvicka posle 22 minuta igre imala je vođstvo od 2:0. Međutim, usledio je veliki preokret. Za nepunih sedam minuta igre u drugoj trećini Hrvati su čak četiri puta pogodili našu mrežu. U tom intervalu u strelce su se upisali Fičur, Puzić, Jarčov i Rendulić, a trijumf domaćem timu u 41. najavio je Kanaet. Sve što su naši hokejaši uspeli da urade je da drugim golom Zvicka ublaže poraz.

Ovo je bila poslednja provera naših hokejaš pred start Svetskog šampionata Druge divizije A grupa gde će nam rivali osim domaćina Holandije biti još Belgija, Island, Australija i Kina.

Hrvatska – Srbija 5:3 (0:1, 4:1, 1:1)

Strelci za Hrvatsku: Fičur (u 28. minutu), Puzić (u 32. minutu), Jarčov (u 34. minutu), Rendulić (u 35. minutu),  Kanaet (u 41. minutu).

Strelci za Srbiju: Petar Novaković (u 6. minutu), Zwick (u 22. minutu), Zwick (u 54. minutu).

Hrvatska: Tomljenović, Jazbec, Tadić, Šilović, Puzić, Blagus, Šakić, Janković, Zanoški, Šijan, Miličić, Fičur, Brine, Brenčun, Kanaet, Smolec, Senzel, Rendulić, Jarčov, Kegalj, Vukoja.

Srbija: Ranković, Belić, Anić, Dragović, Vukićević, Subotić, Vučurević, U. Novaković, Crnogorac, Pajić, Cengeri, Zwick, Luković, Radosavljević, Podunavac, Ilić, Bjelogrlić, P. Novaković, Kerezović, Brkušanin, Mirković, Dumić, Sabadoš.  

You might also like

Comments are closed.