Srpski hokejaši savladali Kinu

Reprezentacija Srbije nastavila je sa odličnim igrama na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupa koje se održava u Holandiji. Posle trijumfa nad Belgijom (4:1) naši hokejaši su u drugom kolu pobedili Kinu rezultatom 3:1.

Srpski oklopnici su i u drugoj utakmici apsolutno kontrolisali dešavanja na ledu i posle samo 24 minuta igre imali su tri gola prednosti i tako praktično već na početku druge trećine najavili trijumf.

Vođstvo našem timu doneo je Aleksa Luković posle asistnecije Dominika Crnogorca i tako je na najbolji način realizovana prednost igrača više. Na 2:0 povisio je Andrej Cvik posle akcije u kojoj su još učestvovalu Brkušanin i Luković, a samo 90 sekundi kasnije u strelce se upisao i Nemanja Vučurević kome su, da zatrese mrežu, pomogli Brkušanin i Ilić. Sve što su Kinezi uspeli da urade je da golom u finišu ublaže poraz.

Srbija trenutno ima maksimalan učinak kao i Australija koja je bila ubedljiva protiv Belgije rezultatom 6:0, dok u poslednjem meču drugog kola se sastaju Island i Holandija. U sredu je po planu slobodan dan, a naredni protivnik našoj selekciji je Holandija. Taj meč na programu je u četvrtak u 20 sati.

Kina – Srbija 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

Strelac za Kinu: Huang (u 57. minutu).

Strelci za Srbiju: Aleksa Luković (u 11. minutu), Andrej Cvik (u 21. minutu) i Nemanja Vučurević (u 24. minutu).

KINA: Sun, Ksija, Hu, P. Žang, Žong, Jing, Z. Žang, D. Žang, Jan, H. Žang, K. Huang, Zuo, Si, Jang, Sun, P. Huang, Č. Žang, J. Žang, Vu, Liu, V. Žang, Li.

SRBIJA: Ranković, Mitić, Luković, Ilić, Sabadoš, Bjelogrlić, Brkušanin, Crnogorac, Podunavac, Vučurević, Sretović, Cvik, Anić, U. Novaković, P. Novaković, Kerezović, Đumić, Vukićević, Subotić, Čengeri, Radosavljević, Mirković.

You might also like

Comments are closed.