Srbija poražena posle penala od Australije

Reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupe koje se održava u Holandiji.
 
Naši hokejaši izgubili su od selekcije Australije posle izvođenja penala sa 4:5 (2:1, 0:1, 2:2 – 0:0, 0:1), pošto je posle tri trećine i produžetka bilo 4:4. Pre ovog poraza, srpski "oklopnici" su poraženi od Holandije, dok su bili bolji od Belgije (4:1) i Kine (3:1).
 
Odličan hokej i velika borba viđeni su u ovom meču, Srbija je sjajno počela utakmicu u kojoj je 10 sekundi pre kraja pokazala od čeka je satkana i odvela meč u produžetak. Ipak, na penale nismo imali sreće.
 
Već posle 16 minuta bilo je 2:0 za naše hokejaše. Najpre je Pavle Podunavac zatresao mrežu u petom, dok je Marko Sretović pronašao Nemanju Vučurevića da udvostruči prednost.
 
Ipak, pred kraj ove deonice je Australija preko Vebstera smanjila na 2:1 i tako najavila preokret.
 
U drugoj trećini je viđen samo jedan pogodak i bio je delo Goransona za izjednačenje, a u trećoj deonici je rival postigao još dva gola. Učinili su to Meloj i Armstrong u razmaku od pet minuta, od 42. do 47, da bi u sedam minuta pre kraja Marko Sretović na dodavanje Mirka Đumića smanjio na 3:4 i sačuvao nadu. Ona je bila dovoljna da u poslednjem minutu, 10 sekundi pre kraja Podunavac pronađe Petra Novakovića koji je zatresao mrežu za 4:4 i produžetak.
 
U dodatnih pet minuta se rezultat nije menjao, pa se pristupilo izvođenju penala. Za Australiju su precizni bili Rezek i Dardž, a za Srbiju Sretović i Vučurević, da bi onda naš golman Arsenije Ranković odbranio šut Armstronga, kao i Kimlin udarac Đumića u narednom pokušaju.
 
Potom su neprecizni bili Tod i Crnogorac, za Australiju je pogodio Tejlor, dok je Kimlin odbranio penal Marku Brkušaninu za pobedu protivnika.
Srbija je posle četiri kola sakupila sedam bodova i bez obzira na ishod poslednjeg meča osigurala je treće mesto i bronzanu medalju
 
Za kraj Svetskog prvenstva, Srbija će u nedelju odmeriti snage na ledu sa Islandom od 20 časova.Srbija – Australija 4:5 (2:1, 0:1, 2:2 – 0:0, 0:1)Strelci za Srbiju: Podunavac (u 5. minutu), Vučurević (u 16. minutu), Sretović (u 53. minutu), Novaković (u 60. minutu)Strelci za Australiju: L. Vebster (u 17. minutu), Goranson (u 27. minutu), Meloj (u 42. minutu), Armstrong (u 47. minutu).Penali za Srbiju: Sretović, Vučurević pogodili, Đumić, Crnogorac i Brkušanin promašili.Penali za Australiju: Rezek, Dardž, Tejlor pogodili, Armstrong, Tod promašili.SRBIJA: Ranković, Mitić, Luković, Ilić, Sabadoš, Bjelogrlić, Brkušanin, Crnogorac, Podunavac, Vučurević, Sretović, Cvik, Anić, U. Novaković, P. Novaković, Kerezović, Đumić, Vukićević, Subotić, Čengeri, Radosavljević, Mirković.AUSTRALIJA: Kimlin, Smart, Vudman, L. Vebster, Tejlor, Dardž, Rezek, Goranson, Meloj, Hazelhurst, Armstrong, Tod, Lindzej, Memahon, Klif, K. Vebster, Pauel, Karpenter, Mitinen, Tesarik, Fjuns, Vong. 

You might also like

Comments are closed.