Kup Srbije u inline hokeju za selekcije U10, U12 i U15

Hokejška sezona na ledu u Srbiji je okončana, a narednog vikenda u Beogradu kreću aktivnosti u inline hokeju. Tokom leta, hokejaši će klizaljke zameniti rolerima, a na teren će prvo izaći mlađe kategorije.

U nedelju, 3. juna sa početkom u 11 sati u sportskoj dvorani "Crna rupa" biće održan Kup Srbije, državno prvenstvo u inline hokeju u kategorijama U10, U12 i U15. Učestvovaće četiri ekipe: Orlovi (Beograd), Vojvodina (Novi Sad), NS Stars (Novi Sad) i Spartak (Subotica), a prema propozicijama takmičenja igraće svako sa svakim.

– Selekcije do 10 godina igra će 3 na 3 na male golove bez golmana. Mečevi će trajati četiri puta po šest minuta, sa letećim izmenama na svakih 60 sekundi. Utakmice će se igrati bez rezultatske evidencije i bez zvaničnog proglašenja pobednika, jer nam je kod najmlađe populacije najvažnija popularizacija hokeja. Iz tog razloga, svi učesnici za nas će biti pobednici pa će svi oni dobiti medalje i pehare – počeo je priču Uroš Brestovac koordinator SHLS za inline hokej i potom dodao:

– Kada je reč o selekcijama do 12 i do 15 godina, igra će se 4 na 4 i da tako kažem na normalne golove. Mečevi će trajati četiri puta sedam i po minuta, a leteće izmene biće na 90 sekundi u selekciji U12, dok se u selekciji U15 igra bez dirigovanih izmena. Sve utakmice će se rezultatski evidentirati i na kraju turnira biće proglašem pobednik, osvajač Kupa Srbije za 2018. godinu u inline hokeju – konstatovao je Brestovac.

You might also like

Comments are closed.